Reuters- Εκλογές ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι πλησιάζουν στην πλειοψηφία της Βουλής

Οι Ρεπουμπλικάνοι πλησίαζαν περισσότερο να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ νωρίς την Πέμπτη, ενώ ο έλεγχος της Γερουσίας βρισκόταν στην ισορροπία, δύο ημέρες αφότου οι Δημοκρατικοί απέτρεψαν το «κόκκινο κύμα» των Ρεπουμπλικάνων στο μεσοπρόθεσμο αρχαιρεσίες.

Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν κατακτήσει τουλάχιστον 210 έδρες στη Βουλή, πρόβλεψε η Edison Research, οκτώ λιγότερο από τις 218 που χρειάζονταν για να αποσπάσουν τη Βουλή από τους Δημοκρατικούς και να σταματήσουν ουσιαστικά τη νομοθετική ατζέντα του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι παραμένουν ευνοημένοι, υπήρχαν 33 διαγωνισμοί για τη Βουλή που δεν είχαν ακόμη αποφασιστεί – συμπεριλαμβανομένων 21 από τις 53 πιο ανταγωνιστικές κούρσες, με βάση μια ανάλυση του Reuters των κορυφαίων ακομμάτιστων προγνωστικών – πιθανότατα διασφαλίζοντας ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα καθοριστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

(Ζωντανά αποτελέσματα εκλογών από όλη τη χώρα είναι εδώ .)

Η μοίρα της Γερουσίας ήταν πολύ λιγότερο βέβαιη. Οποιοδήποτε από τα κόμματα θα μπορούσε να πάρει τον έλεγχο σαρώνοντας κούρσες πολύ κοντά στη Νεβάδα και την Αριζόνα, όπου οι αξιωματούχοι συγκεντρώνουν μεθοδικά χιλιάδες αμέτρητα ψηφοδέλτια.

*σε μετάφραση

Exit mobile version