Le Monde: Η μείωση του πληθυσμού θα συμβάλει στον μετριασμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Ενώ ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ξεπεράσει τα 8 δισεκατομμύρια πριν από το τέλος του έτους, είναι καιρός να φανταστούμε νέες λύσεις για τη μείωση της ανθρώπινης γονιμότητας, διαβεβαιώνει, σε φόρουμ στον «Κόσμο», η ένωση Υπεύθυνη Δημογραφία.

Το έτος 2022 χαρακτηρίζεται από τη σταθερή και αδυσώπητη εξέλιξη της υπερθέρμανσης του πλανήτη, λόγω της καύσης ορυκτών πόρων (άνθρακας, φυσικό αέριο, πετρέλαιο) που συνοδεύεται από την αύξηση της συγκέντρωσης CO 2 και άλλων αερίων θερμοκηπίου (GHG) στην ατμόσφαιρα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δοθεί από καιρό προτεραιότητα στο τι θα μπορούσε να γίνει για να σταθεροποιηθεί ή και να αντιστραφεί αυτή η αύξηση, προκειμένου να μετριαστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ωστόσο, η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή γίνεται επίσης μια σημαντική ανησυχία. Οδηγούμαστε έτσι να εφαρμόζουμε ταυτόχρονα προσεγγίσεις μετριασμού και προσαρμογής. Συγκεκριμένα, αυτό ισοδυναμεί με την παροχή προτεραιότητας, στο πλαίσιο των ολοένα και πιο επειγουσών προσεγγίσεων προσαρμογής, σε εκείνες που ταυτόχρονα κινούνται προς την κατεύθυνση του μετριασμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το έτος 2022 είναι επίσης έτος ευαισθητοποίησης. Το ζήτημα των πόρων τίθεται με βάναυσο τρόπο: αποδεικνύεται από την επανειλημμένη εμφάνιση της λέξης «νηφαλιότητα» στη δημόσια συζήτηση.

Διαβάστε το άρθρο: https://www.lemonde.fr/idees/article/2022/11/09/reduire-la-population-contribuerait-a-l-attenuation-du-rechauffement-climatique_6149100_3232.html

Exit mobile version