Kόκκινος συναγερμός στα Βαλκάνια: Η Σερβία κατέρριψε drone του Κοσόβου – Μαζικές εισβολές εχθρικών UAV στον σερβικό ΕΑΧ – Απογειώθηκαν MiG-29

Στα πρόθυρα σύρραξης βρίσκονται ξανά Σερβία και Κόσοβο με τις σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις να υλοποιούν την διαταγή του προέδρου της Σερβίας, Α.Βούτσιτς, και να καταρρίπτουν εχθρικό drone που μπήκε στον σερβικό ΕΑΧ από το Κόσοβο και βιντεοσκοπούσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Ράσκα, 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Βελιγράδι.

Είναι η πρώτη κατάρριψη drone που έγινε με σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου του σερβικού Στρατού. Τα συντρίμμια του drone στάλθηκαν για ανάλυση προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκει στο Κόσοβο ή σε ΝΑΤΟϊκή χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη εισβολή εχθρικού drone στον εναέριο χώρο της Σερβίας. Αυτό συμβαίνει μαζικά τις τελευταίες τρεις ημέρες. Φαίνεται ότι κάποιοι στο ΝΑΤΟ ανησυχούν πολύ για τις κινήσεις του σερβικού Στρατού.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας, Ana Brnabić, επιβεβαίωσε χθες το βράδυ ότι εχθρικά drones πέταξαν πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις:

“Σωστά, τα drones κατέγραψαν μια θέση στη Ζώνη Ασφαλείας εδάφους και δύο στρατώνες. Ενημερώθηκα σχετικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος έδωσε εντολή να ενισχυθεί η αεροπορική περιπολία, που είναι πλέον μόνιμη. Αν συμβεί ξανά, θα καταρρίψουμε όλα τα αεροσκάφη” τόνισε.

Να θυμίσουμε ότι χθες ο Πρόεδρος της Σερβίας και Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων, Aleksandar Vučić, εξέδωσε διαταγή άμεσης κατάρριψης όλων των εχθρικών drones που πετούν στον Εναέριο Χώρο της κεντρικής Σερβίας.

Δείτε το βίντεο:

Exit mobile version