Google Phone: Το νέο χαρακτηριστικό της εφαρμογής – “Φωνάζει” ποιος μας καλεί

Επανάσταση στην αναγνώριση κλήσεων φέρνει η Google, με ένα νέο χαρακτηριστικό που προσθέτει στην εφαρμογή Phone. Η αναγνώριση κλήσης αποτελεί πλέον… αρχαία τεχνολογία και το Android την υποστηρίζει από τις πρώτες μέρες του. Δηλαδή, όταν κάποιος σε καλεί βλέπεις στην οθόνη τον αριθμό του, και αν υπάρχει αποθηκευμένο το νούμερο στις επαφές σου και όνομα του. Τι αλλάζει όμως τώρα και ποιο είναι αυτό το νέο χαρακτηριστικό που ίσως φανεί χρήσιμο σε κάποιους και περιττό σε κάποιους άλλους;

Το Google Phone app έχει πλέον τη δυνατότητα να εκφωνεί το όνομα και τον αριθμό του ατόμου που σε καλεί. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο όταν δουλεύεις και δεν θες να χάσεις ούτε δευτερόλεπτο για να πιάσεις το κινητό και να δεις την οθόνη ή για παράδειγμα όταν βλέπεις ταινία και έχει… παρατήσει το τηλέφωνό σου σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Η ενεργοποίηση του νέου χαρακτηριστικό είναι πολύ εύκολη. Μπαίνεις στις ρυθμίσεις του Google Phone, πας στο “Caller ID announcement”, πατάς το “Announce caller ID”, και διαλέγεις αν θες να εκφωνεί τον καλούντα πάντα, όταν έχεις ακουστικά, ή ποτέ. Αν δεν βλέπεις ακόμα τη ρύθμιση, θα πρέπει να κάνεις update το app.

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ GOOGLE PHONE ΜΈΣΑ ΣΤΟ PLAY STORE

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η εφαρμογή Google Phone είναι πλέον διαθέσιμη για όλους τους χρήστες μέσω του Play Store. Στο παρελθόν, οι χρήστες έπρεπε να κάνουν root τις συσκευές τους για να εγκαταστήσουν το APK ή να αναβοσβήνουν ένα Magisk Module στις συσκευές τους. Τώρα, η εταιρεία έχει μοιραστεί δημόσια την εφαρμογή Τηλέφωνο για κάθε χρήστη χωρίς pixel που θέλει να τη δοκιμάσει. Φυσικά, μπορεί να μην εμφανίζεται για όλους αυτήν τη στιγμή. Εάν δεν εμφανίζεται για εσάς, μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

ΠΡΩΤΑ ΑΠ ‘ΟΛΑ, ΕΛΕΓΞΤΕ ΕΑΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ ANDROID ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι αυτή η εφαρμογή θα λειτουργεί σε μια παλιά έκδοση Android. Μιλάμε για, Lollipop, Kitkat, εκδόσεις από τρία χρόνια πριν. Σύμφωνα με το XDA-Developers, η εφαρμογή τηλεφώνου μπορεί να λειτουργήσει με συγκεκριμένες συσκευές που έχουν com.google..android.dialer.support. Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από καμία επίσημη πηγή. Εάν έχετε βιώσει μια εντολή ADB στο CMD, μπορείτε να προσπαθήσετε να συνδέσετε τη συσκευή σας και να ελέγξετε αν είναι συμβατή με τον παρακάτω κώδικα:

pm list libraries | grep "com.google.android.dialer.support"

Σύμφωνα με χρήστες που το έχουν δοκιμάσει, δεν φαίνεται να υποστηρίζει τα τρέχοντα smartphone Galaxy και OnePlus. Αλλά λειτουργεί καλά σε συσκευές Asus και LG Αξίζει να σημειωθεί ότι η LG εκτελεί λογισμικό που είναι πολύ τροποποιημένο. Ο γίγαντας αναζήτησης δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα για όλα τα smartphone Android, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί εκπληκτικά σε πολλά τηλέφωνα τώρα.

Δοκιμασμένα smartphone:

ΛΗΨΗ APK ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ GOOGLE 

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή και να δοκιμάσετε την τύχη σας μέσω των παρακάτω συνδέσμων. Με τη νέα «ενημέρωση» στο Play Store, πολλές συσκευές μπορούν να τις κατεβάσουν και να την εγκαταστήσουν απευθείας από το γιγαντιαίο κατάστημα εφαρμογών αναζήτησης. Ωστόσο, εάν αυτό δεν λειτουργεί για εσάς επειδή σας ζητείται κάτι όπως “αυτή η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με τη συσκευή σας” ή “η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στην περιοχή σας”, μπορείτε ακόμα να προσπαθήσετε να φορτώσετε την εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την έκδοση Go της εφαρμογής από τον παρακάτω σύνδεσμο. Οι σύνδεσμοι παρέχονται από το APKMirror, το οποίο είναι μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές από το Play Store για λήψη APK.

Exit mobile version