E.E – Υπόθεση υποκλοπών: Κατασκοπευτικά λογισμικά. Συνέντευξη Τύπου σχετικά με το προσχέδιο της έκθεσης

Η Sophie In ‘t Veld, εισηγήτρια της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της χρήσης του Pegasus και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού, θα παρουσιάσει το σχέδιο έκθεσής της.

Η εισηγήτρια Sophie In ‘t Veld (Renew, Ολλανδία) της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA) θα παρουσιάσει τα κύρια σημεία του σχεδίου έκθεσης που θα υποβάλει, όπου συνοψίζονται βασικά πορίσματα και διατυπώνονται συστάσεις για το μέλλον.

Πότε: Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στις 11:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης)

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κτίριο Spaak, αίθουσα Anna Politkovskaya (PHS 0A50)

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά και θα είναι διαθέσιμη σε μαγνητοσκόπηση εδώ. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις από την αίθουσα (σημ.: για την είσοδο απαιτείται σχετική διαπίστευση) ή εξ αποστάσεως μέσω Interactio.

Επόμενα βήματα

Η PEGA θα διοργανώσει συζήτηση σχετικά με το σχέδιο έκθεσης στο προσεχές μέλλον, όπου ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους. Στη συνέχεια, τα μέλη της επιτροπής θα υποβάλουν τροπολογίες, ώστε η επιτροπή να μπορέσει να ψηφίσει επί των τελικών πορισμάτων της μέχρι το Μάρτιο του 2023.

Σχετικές πληροφορίες

Έχοντας ξεκινήσει το έργο της από τον Απρίλιο του 2022, η PEGA έχει αναθέσει μελέτες, έχει πραγματοποιήσει ακροάσεις με εμπειρογνώμονες και έχει διοργανώσει τρεις διερευνητικές επισκέψεις (Ισραήλ, Πολωνία, Ελλάδα και Κύπρος), ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλες.

*Τις επόμενες εβδομάδες η εξεταστική επιτροπή θα πραγματοποιήσει ακροάσεις με θέμα την κατάσταση στη Γερμανία (14 Νοεμβρίου), τη μαύρη αγορά στα ευάλωτα σημεία λογισμικών (24 Νοεμβρίου), την κατάσταση στην Ισπανία (29 Νοεμβρίου) και τη χρήση spyware σε τρίτες χώρες και τις επιπτώσεις στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ (5 Δεκεμβρίου).

Exit mobile version