Eπίταξη υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς για κάλυψη του ΕΣΥ

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Υγείας και της αναπληρώτριας υπουργού, για επίταξη ιατρών από τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι θα συνδράμουν το ΕΣΥ, λόγω της πανδημίας.

Στην απόφαση, που παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρεται πως η επίταξη ξεκινάει από τις 8 το πρωί της 12ης Ιανουαρίου και για χρονικό διάστημα ενός μηνός.

Αφορά μη επιταχθέντες έως σήμερα ιατρούς, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και μη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες ιατρούς, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο καθένας από τους ανωτέρω ιατρούς, εντός του χρονικού διαστήματος της επίταξης των υπηρεσιών τους, θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο, στο οποίο καλείται να εμφανισθεί, 15 μέρες, κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο, το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχει στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσεται από τον διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

Είχε προηγηθεί απόφαση του πρωθυπουργού, με την οποία εξουσιοδοτούσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στο συγκεκριμένο μέτρο.

epitaxiapofasi22

Exit mobile version