David Beasley για επισιτιστική βοήθεια: Έχουμε την καταστροφή πάνω από την καταστροφή!

David Beasley, εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP)

Η δουλειά του David Beasley είναι να διατηρεί την επισιτιστική βοήθεια στην κορυφή της παγκόσμιας πολιτικής ατζέντας — και να “κρούει τον κώδωνα” για μεγάλα χρήματα για να υποστηρίξει τον σκοπό.

Αν και τώρα είναι επικεφαλής μιας υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών με έδρα τη Ρώμη, ο Beasley υπηρέτησε κάποτε ως Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ και έχει ταλέντο ενός Αμερικανού πολιτικού στα δυνατά ακούσματα ήχου.

Το τελευταίο του μήνυμα έχει δυσοίωνο τόνο.

«Έχουμε την καταστροφή πάνω από την καταστροφή», προειδοποίησε ο Beasley.

Λέει ότι αν δεν μπορέσει να καλύψει μια τρύπα 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον προϋπολογισμό του, ο κόσμος θα βιώσει μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Και ζητά από την ΕΕ, τις εθνικές κυβερνήσεις και τα πλούσια άτομα να βοηθήσουν στην κάλυψη αυτού του κενού.

«Έχω ένα βραχυπρόθεσμο φαινόμενο αυτή τη στιγμή, μια τέλεια καταιγίδα», είπε ο Beasley στον Eddy Wax του POLITICO στο περιθώριο μιας ανθρωπιστικής διάσκεψης στις Βρυξέλλες.

Η καταιγίδα που περιγράφει ο Beasley περιλαμβάνει τον πληθωρισμό λόγω της πανδημίας, την κλιματική αλλαγή και τους συνεχείς πολέμους, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, η οποία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών και εξαγωγέων σιτηρών στον κόσμο μαζί με τη Ρωσία.

«Νομίζετε ότι έχουμε κόλαση στη Γη τώρα, απλά ετοιμαστείτε», προειδοποίησε ο Beasley.

Πηγή: politico.eu

Exit mobile version