Daily Mail: Ο νέοςΥπουργός υγείας στηρίζει το άνοιγμα του Άουσβιτς !

Ο πολιτικός που ζήτησε να πυροβοληθούν οι μετανάστες και υπερασπίστηκε την ιδέα για το άνοιγμα του Άουσβιτς αναλαμβάνει υπουργός υγείας που έχει ως αποστολή να σώσει εκατομμύρια από τον covid.

Ο νέος υπουργός Υγείας της Ελλάδας ζήτησε σήμερα συγγνώμη για τα προηγούμενα σχόλιά του που τον είδαν να κατηγορείται για αντισημιτισμό από την εβραϊκή κοινότητα της χώρας. 

Ο 44χρονος Αθανάσιος Πλεύρης, επανέλαβε επίσης τον «απόλυτο σεβασμό» του για τα θύματα του Ολοκαυτώματος και την αντίθεσή του στον αντισημιτισμό σε δήλωσή του. 

Ο αμφιλεγόμενος δικηγόρος είχε αντιμετωπίσει μια δημόσια αντίδραση για τα απαξιωτικά σχόλια που έκανε όταν ενεργούσε ως συνήγορος υπεράσπισης του ακροδεξιού πατέρα του κατά τη διάρκεια δίκης του 2009.

Είχε υπερασπιστεί τον πατέρα του – Κωνσταντίνο Πλεύρη – και τα ανοιχτά του σχόλια που υποδηλώνουν ότι το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς στην Πολωνία θα πρέπει να διατηρείται σε καλή κατάσταση «ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά», υποστηρίζοντας ότι τέτοιες απόψεις δεν πρέπει να θεωρούνται ρητορική μίσους ή υποκίνηση.

Έρχεται καθώς το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα εξέφρασε την ανησυχία του για το διορισμό του στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη και ζήτησε από αυτόν άμεση συγγνώμη.

Ο Πλεύρης επανέλαβε την Τετάρτη ότι είχε «απόλυτο σεβασμό» για τα θύματα του Ολοκαυτώματος και επιβεβαίωσε την αντίθεσή του στον αντισημιτισμό καθώς οι επικριτές του επεσήμαναν σχόλια που έκανε πριν από 12 χρόνια.

Μια δήλωση του KIS είχε καλέσει τον Πλεύρη να ζητήσει συγγνώμη για τις παρατηρήσεις που έκανε ως δικηγόρος υπεράσπισης σε μια δικαστική υπόθεση του 2009 κατά του ακροδεξιού πατέρα του, Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος κατηγορήθηκε για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους ή βίας για ένα βιβλίο με τίτλο «Εβραίοι: Ολόκληρος» Αλήθεια.’

Το KIS ανέφερε ότι είχε πει τότε ο υπουργός Υγείας, σχολιάζοντας μια αναφορά στο στρατόπεδο θανάτου του ναζιστικού Άουσβιτς: «Τι κίνητρο είναι αυτό; Μήπως κάποιος δεν επιτρέπεται να πιστεύει και θέλει να πιστεύει ότι “θέλω να εξοντώσω κάποιον;”

Ο Πλεύρης είπε την Τετάρτη ότι οι αντιρρήσεις του ΚΙΣ στα σχόλια του δικαστηρίου ήταν «κατανοητές» και ότι «διαφωνεί πλήρως» με τις απόψεις του πατέρα του.

Έχει επανειλημμένα πει ότι απορρίπτει τις πολιτικές απόψεις του πατέρα του, ο οποίος τελικά αθωώθηκε. 

«Ποτέ δεν ήθελα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγγνώμη αν το έκανα», είπε ο 44χρονος δικηγόρος. 

«Είμαι βέβαιος ότι … ως υπουργός Υγείας, δεν θα αφήσω τον παραμικρό λόγο επιφύλαξης για όσους αμφιβάλλουν για το σεβασμό μου για το Ολοκαύτωμα και θα δουν ότι σε καμία περίπτωση δεν τρέφω αντισημιτικά αισθήματα».

Ο νέος υπουργός προσχώρησε στο κυβερνών κόμμα της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας το 2012 και πριν εκλεγεί ως βουλευτής με ένα μικρό λαϊκιστικό δεξί κόμμα. 

Εξελέγη για πρώτη φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του 2007, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2009. 

Ο Πλεύρης, ο οποίος βρίσκεται δεξιά στη γενική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, έλαβε το χαρτοφυλάκιο υγείας – η πρώτη του θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο – κατά τη διάρκεια ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού στην Αθήνα την Τρίτη. 

Είχε αντιμετωπίσει προηγουμένως κριτική για μια τηλεοπτική ομιλία του 2013, στην οποία πρότεινε ότι οι μετανάστες πρέπει να «απαγορευτούν» από τις βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας και της εκπαίδευσης.

«Όταν είστε εδώ, δεν θα υπάρξουν κοινωνικές παροχές», εξήγησε.

“Δεν θα μπορείτε να φάτε, να πιείτε, δεν θα μπορείτε να πάτε στο νοσοκομείο … Πρέπει να περάσουν χειρότερα – από τις χώρες τους – θα ζήσουν εδώ!” 

Πηγή: dailymail.co.uk

Exit mobile version