Ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε: Η μειονότητα έχει χάσει αίμα από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, στο διεθνές Τούρκικο δίκτυο ΤRT δήλωσε: “Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα τζαμιά μας ”

Στο βίντεο που ακολουθεί θα διαβάσουμε: “Η Ελληνικές αρχές κατηγορούνται για παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας”.

“Οι ηγέτες της Μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, απειλήθηκαν, προσβλήθηκαν, μας πήγαν στα δικαστήρια και όλο αυτό μπροστά στους ανθρώπους μας”.

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση τον Ιούνιο του 2020, για διατάραξη της δημόσιας τάξης. Η Ελληνική κυβέρνηση διορίζει τον δικό της μουφτή από το 1991. Η Τούρκικη κοινότητα πιστεύει ότι η Ελλάδα στοχεύει να μειώσει τους θεσμούς της θρησκείας τους και να ελέγξει την μειονότητα, γράφει μεταξύ άλλων το κείμενο στο βίντεο που έχει ανεβάσει το Τούρκικο κανάλι.

Αχμέτ Μέτε: “Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα στη μειονότητα, πάντα πάλευαν να μην τα παρέχουν. Αν δούμε την ιστορία, η μειονότητα έχει χάσει αίμα από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Είμαστε μία μειονότητα που έχουμε μείνει εδώ με τη Συνθήκη της Λοζάνης όπως ακριβώς οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη. Πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας. Όπως γίνεται η επιλογή ιερέων στην εκκλησία στην Τουρκία και η Τουρκία το δέχεται, έτσι και η Ελλάδα πρέπει να ανταποδώσει. Είναι ο μόνος τρόπος να λύνουμε τα πράγματα. Οι δύο ισότιμες κοινότητες μπορούν τότε να ζήσουν με ειρήνη όπως πριν. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα τζαμιά μας”.

Exit mobile version