Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Καλύτερη η εικόνα, μικρές ενεργές εστίες -Υποψίες για εμπρησμό

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη.
Η φωτιά απείλησε κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι ενώ αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και καίει σε μικρές εστίες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, 112 πυροσβέστες , 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ, αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς.

4 με 5 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, εκ των οποίων τα δύο πολύ σοβαρές, όπως δήλωσε ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι παρατεταγμένο πάνω από τον οικισμό, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς το βουνό, ενώ έχουν κλείσει από την αστυνομία αρκετοί δρόμοι στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Μαραθώνα αναφέρει: «Η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς είναι σαφώς καλύτερη. Είναι σε πλήρη ύφεση και έχει περιοριστεί. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, των εθελοντικών ομάδων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας είχαν σαν αποτέλεσμα τον έλεγχο της φωτιάς και τον περιορισμό της. Οι δυνάμεις θα παραμείνουν εδώ για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Παραμένουμε σε επιφυλακή».

Πατούλης: «Υπάρχουν σπίτια που έχουν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους. Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.


Exit mobile version