Φλέγεται το καταδρομικό Moskva στη Μαύρη Θάλασσα

Το κυριότερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, το Moskva («Μόσχα»), υπέστη σοβαρές ζημιές, αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του έπειτα από πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

https://twitter.com/LouiseMensch/status/1514382785028534277?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1514382785028534277%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.zougla.gr%2Fkosmos%2Farticle%2Fkegete-to-katadromiko-moskva-sti-mavri-8alasa

«Λόγω πυρκαγιάς, στο Moskva σημειώθηκε έκρηξη πυρομαχικών τα οποία μετέφερε. Το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Το πλήρωμα εκκένωσε», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS, RIA Novosti και Interfax.

Τα πρακτορεία δεν διευκρίνισαν ποια είναι η θέση του καταδρομικού.

Ουκρανοί αξιωματούχοι: «Αποτέλεσμα επιθέσεων η καταστροφή του Moskva»

Ουκρανοί αξιωματούχοι, όπως ο Μάρξιμ Μαρτσένκο -κυβερνήτης της περιοχής γύρω από το λιμάνι της Οδησσού-, υποστήριξαν νωρίτερα την Πέμπτη ότι το ρωσικό καταδρομικό χτυπήθηκε από δύο ουκρανικής κατασκευής αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ Neptune. Η πληροφορία αυτή, ωστόσο, είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μίλησε, επίσης μέσω YouTube, περί ουκρανικών πληγμάτων στο καταδρομικό και έκανε λόγο για «έκπληξη στη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας».

«Φλέγεται με μεγάλη ένταση. Τώρα. Και με τη θαλασσοταραχή, είναι αδύνατο να ξέρουμε αν μπορούν να το βοηθήσουν», είπε, προσθέτοντας ότι πάνω στο σκάφος βρίσκονται «510 μέλη πληρώματος».

Exit mobile version