Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Η ΑΓΚΑΛΙΑ»

https://www.agalia.org.gr/

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Η ΑΓΚΑΛΙΑ υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τo χτύπο της καρδιάς του. 

Είναι σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1998, εγγεγραμμένο στα μητρώα των Μ.Κ.Ο. του Υποργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Εθνικό Μητρώο με αριθμό 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0612 και Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0539).

Η Αγκαλιά, με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό, συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που λόγοι εγκατάλειψης, κακοποίησης και κοινωνικοοικονομικοί τις πιέζουν σε αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους. Ο Σύλλογος προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής όσο και μετά τη γέννησή του και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά.

Στόχος της Αγκαλιάς είναι να παρέχει υπηρεσίες, εντελώς δωρεάν και να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να μεγαλώνει το παιδί σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με τη ζεστή παρουσία της μητέρας και του πατέρα. Στηρίζει το θεσμό του γάμου και της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία. 

Επιπλέον συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού με σεμινάρια, ομιλίες, ημερίδες, διανομή εντύπων, χρήση κοινωνικών δικτύων και την ιστοσελίδα, πάνω σε θέματα όπως: η εγκυμοσύνη, η μητρότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δημογραφικό. 

Όραμα μας… Η Αγκαλιά θα ήθελε να προσφέρει ένα πιο ολοκληρωμένο έργο, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός Πολυδύναμου Κέντρου (ιατρεία, οδοντιατρείο, παιδότοπο, αίθουσα εκδηλώσεων, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη και αίθουσα εκπαίδευσης Η/Υ) και Βρεφονηπιακού Σταθμού, κάτι που ιδιαίτερα σήμερα έχει ανάγκη η δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια. 

Εθελοντισμός

Εθελοντές Ειδικοί Επιστήμονες

Η στήριξη που παρέχεται στις έγκυες μητέρες και στα παιδιά της Αγκαλιάς πραγματοποιείται με άψογη συνεργασία των στελεχών μας με τους Εθελοντές Ειδικούς Επιστήμονες. Οι Μαιευτήρες – Γυναικολόγοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης των μητερών. Οι ψυχολόγοιΠαιδοψυχολόγοιΜαίεςΠαιδαγωγοίΔικηγόροι και Συμβολαιογράφοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς στις μητέρες και τα παιδιά μας. Επίσης Καθηγητές Πανεπιστημίων όπως Κοινωνιολόγοι, Ιατροί κ.α., βοηθούν στην επιμέλεια επιστημονικών εκδόσεων και στη διερεύνηση κοινωνικών φαινομένων και στη σύνταξη επιστημονικών μελετών. 


Εθελοντές Εκδηλώσεων

Οι Εθελοντές Εκδηλώσεων συνεισφέρουν στη διοργάνωση και προετοιμασία των εκδηλώσεων της Αγκαλιάς, όπως τα Παζάρια Αγάπης των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Συμβάλλουν στην καλή διοργάνωση των εκδηλώσεων με την μεταφορά των προϊόντων, τη διακόσμηση του χώρου και φροντίζουν με την προσωπική τους παρουσία στην αξιοπρεπεί εικόνα του Συλλόγου. Η Αγκαλιά, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει έσοδα για τις προστατευόμενες οικογένειες, αλλά και να προωθήσει το κοινωνικό της έργο, διοργανώνει ή συμμετέχει σε διάφορες δράσεις όπως Εκθέσεις, Δωροεκθέσεις, Εντυποδιανομές, Μουσικές Εκδηλώσεις, Θεατρικές παραστάσεις, Εκδηλώσεις χορού, Γιορτές για τα παιδιά της Αγκαλιάς, Συνεστιάσεις, Εκπαιδευτικές εκδρομές για τα παιδιά της Αγκαλιάς, Εκδηλώσεις με διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά, ημερίδες, ομιλίες, κ.α., με απαραίτητη τη συμμετοχή εθελοντών


Εθελοντές Αποθήκης

Η φροντίδα και η λειτουργική τακτοποίηση των αποθηκών μας, συμβάλλει στην καλή και εύρυθμη λειτουργία της “Αγκαλιάς“. Η ανά δεκαπενθήμερο προσφορά υλικής βοήθειας στις εξυπηρετούμενες οικογένειες προϋποθέτει την κατάλληλη προετοιμασία των διαφόρων ειδών. Οι εθελοντές αποθήκης σε συνεργασία με το προσωπικό μας, τακτοποιούν τις προσφορές προϊόντων των χορηγών μας, ρουχισμό και τα άλλα είδη κατά κατηγορία και συσκευάζουν τα προϊόντα για την παράδοση τους στις οικογένειες μας. Καθώς οι ανάγκες των οικογενειών μας συνεχώς αυξάνονται, η εθελοντική προσφορά στον τομέα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική. 


Εθελοντές Κοινωνικής Υπηρεσίας

Οι εθελοντές της κοινωνικής υπηρεσίας αναλαμβάνουν τη στήριξη των οικογενειών εκείνων που χρήζουν περισσότερης προσοχής και φροντίδας. Οι εθελοντές της κοινωνικής υπηρεσίας βρίσκονται σε άμεση και διαρκή συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Συλλόγου, λόγω του ιδιαίτερου ευαίσθητου τομέα της προσφοράς τους. 


Εθελοντές Διαφόρων Ειδικοτήτων 

Η γραμματειακή υποστήριξη της “Αγκαλιάς” επιτελείται με την θετική συμμετοχή των φίλων εθελοντών. Ανάλογα με την ειδικότητά, τη θέληση του κάθε εθελοντή, βρίσκεται ο αντίστοιχος τομέας δραστηριοποίησής του, για να προχωρά απρόσκοπτα “Η Αγκαλιά” στην επιτέλεση του κοινωνικού της έργου.


*Σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται σεμινάρια γενικού εθελοντισμού, καθώς και άλλα ειδικευμένα σεμινάρια ανάλογα με την εθελοντική απσχόληση που επιθυμεί ο κάθε υποψήφιος εθελοντής.

Δωρεές

Η Αγκαλιά έχει ανάγκη από οικονομική ενίσχυση και ζητάμε την στήριξή σας

Αγαπητοί υποστηρικτές της Αγκαλιάς, για τις δωρεές σας με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της Αγκαλιάς είναι απαραίτητη η ενημέρωσή του λογιστηρίου μας στο τηλέφωνο 210 8828788 ή με fax στο 210 8235121 ή με αποστολή e-mail στο info@agalia.org.gr. Η ενημέρωση θα πρέπει να γίνει μετά τη δωρεά σας προκειμένου να αποσταλεί στη συνέχεια η σχετική απόδειξη και ευχαριστήρια επιστολή.  

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Η ΑΓΚΑΛΙΑ δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα Γραφεία μας, στις επίσημες εκδηλώσεις μας και γενικά όπου υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία της Αγκαλιάς. Για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτους ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με το λογότυπο και τα στοιχεία της Αγκαλιάς

1. Online Δωρεά

Χρηματική δωρεά μέσω PayPal με τη μεταφορά ποσού από τον λογαριασμό σας σε λογαριασμό του Συλλόγου. Πατήστε ΕΔΩ


2. Δωρεά με κατάθεση στους Τραπεζικούς Λογαριασμούς της Αγκαλιάς

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:

Τραπεζικός Λογαριασμός: 065/296009-56

IBAN: GR53 0110 0650 0000 0652 9600 956

Κωδικός SWIFT/BIC: ETHNGRAA


ALPHA BANK:

Τραπεζικός Λογαριασμός: 358-002101-069744

IBAN: GR15 0140 1060 3580 0210 1069 744

Κωδικός SWIFT/BIC: CRBAGRAA


ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Τραπεζικός Λογαριασμός: 5044-016030-410

IBAN: GR55 0172 0440 0050 4401 6030 410

Κωδικός SWIFT/BIC: PIRBGRAA


EUROBANK

Τραπεζικός Λογαριασμός: 0026.0341.11.0200758943

IBAN: GR1902603410000110200758943

Κωδικός SWIFT/BIC: ERBKGRAA


ATTICA BANK:

Τραπεζικός Λογαριασμός: 56779213

IBAN: GR35 01600660 0000 0005 6779 213

Κωδικός SWIFT/BIC: ATTIGRAA

3. Δωρεά με κλήση από Σταθερό ή κινητό τηλέφωνο στο 19829(χρέωση 2,48 ευρώ/κλήση με το ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος σταθερής Τηλεφωνίας 5%)

4. Δωρεά με αποστολή κενού μηνύματος από κινητό τηλέφωνο στο 19829 (χρέωση 2,48 ευρώ/sms με το ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Τηλεφωνίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)

5. Δωρεά με κλήση από Σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ στον αριθμό 901 11 179 179 (3,71 ευρώ/κλήση με το ΦΠΑ)

6.Δωρεά με ταχυπληρωμή (Ταχυδρομική επιταγή ΕΛΤΑ)

7. Δωρεά απευθείας στα Γραφεία του Συλλόγου

Εδώ μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό κατάλογο με τις ανάγκες των παιδιών της Αγκαλιάς


Δωρεά εις Μνήμην 

Μπορείτε να μας καλέσετε στην κηδεία των αγαπημένων προσώπων σας, για να συγκεντρώσουμε στο ερανικό μας κυτίο τη δωρεά σας αντί στεφάνου. Δίδονται αποδείξεις για το ποσό της Δωρεάς και στέλνονται ευχαριστήριες επιστολές στους δωρητές, καθώς και σχετική επιστολή στην οικογένεια του θανόντα για τις δωρεές που έγιναν στη μνήμη του. 


Δωρεά σε Βάπτιση και Γάμο

Μπορείτε να συνδέσετε τη χαρά μιας πολύ σημαντικής στιγμής της ζωής σας, όπως ένας Γάμος ή μια Βάπτιση, με έναν καλό σκοπό, ενισχύοντας το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Αγκαλιάς

Υποστηρίξτε μας, δωρίζοντας ένα ποσό της επιλογής σας αντί μπομπονιέρων ή ζητώντας από τους καλεσμένους σας αντί δώρων να κάνουν μια δωρεά στο Σύλλογο – Η Αγκαλιά. Για να βοηθήσουμε, θα ενημερώσουμε τους καλεσμένους σας με προεκτυπωμένες ειδικά διαμορφωμένες κάρτες και ευχαριστήριες επιστολές. 

Επίσης μπορείτε να επιλέξετε να σχεδιάσετε προσκλητήρια – μπομπονιέρες για τον Γάμο σας ή την Βάπτιση του παιδιού σας στην Αγκαλιά

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 8828788 ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας ΕΔΩ


Δωρεά σε είδος

Μπορείτε να προσφέρετε κάτι που δε χρειάζεστε. Για εμάς ίσως είναι αναγκαίο. Μπορείτε να προσφέρετε βρεφικά γάλατα, τρόφιμα, κρέμες, παιδικές πάνες, βρεφικά είδη, παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, παιδικά έπιπλα, παιδικά καρότσια, παιδικά κρεβατάκια, είδη βρεφανάπτυξης, οικιακό εξοπλισμό, είδη ατομικής υγιεινής, κ.α. Παράκληση τα μεταχειρισμένα είδη πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 8828788 ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνία

Σύλλογος ¨Η Αγκαλιά¨
Λεωφόρος Αθηνών 84, 104 41 Αθήνα
Τηλ. επικοινωνίας: 210 8828788

Exit mobile version