Προειλημμένη απόφαση Μητσοτάκη (μία εβδομάδα πριν) ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60!

Ποιος αποφασίζει τελικά σ’ αυτή τη χώρα; Ο Πρωθυπουργός παίρνει μόνος του τις αποφάσεις, χωρίς Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς Βουλή;

Φαίνεται ότι η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών την είχε πάρει ο Πρωθυπουργός καιρό νωρίτερα από την ημέρα που συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, αφού ήδη μία εβδομάδα πριν το είχε ανακοινώσει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Washington Post!

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου της εφημερίδας “ποια είναι η κατάσταση με τον Covid στη χώρα σας;” ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

Βλέπουμε μια έξαρση τώρα, αλλά μάλλον θα δούμε την κορύφωση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Αν κοιτάξετε τις επιδόσεις μας από την αρχή της πανδημίας, τα πήγαμε καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που ήταν έκπληξη δεδομένου του γεγονότος ότι είχαμε ένα σχετικά υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Σήμερα, το 90 τοις εκατό των ατόμων στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εστιάζουμε πολύ στο booster shot. Το έχουμε καταστήσει υποχρεωτικό για όλους άνω των 60 ετών. Το ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού είναι 73 τοις εκατό. θέλουμε να το ωθήσουμε στο 80 τοις εκατό.

Όλο το άρθρο

Συντάκτης Odysseia.gr

Exit mobile version