Υπουργείο Υγείας: Εντός της εβδομάδας η απόφαση για τους υγειονομικούς σε αναστολή

«Κλειδώνει» εντός της εβδομάδας η απόφαση για τους υγειονομικούς σε αναστολή οι οποίοι δεν είχαν εμβολιασθεί για τον κορονοϊό και ετέθησαν εκτός ΕΣΥ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να δώσει παράταση στην αναστολή πιθανώς έως το τέλος του χρόνου, καθώς ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου.

Η τελική απόφαση πάντως αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας καθώς απομένουν μόλις 10 ημέρες για τη λήξη της αναστολής.

Ωστόσο η κυβέρνηση όπως αναφέρουν στελέχη της στο HealthReport.gr, με το δεδομένο ότι αναμένεται και νέο κύμα της πανδημίας από το Φθινόπωρο, προτίθεται να νομοθετήσει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς.

Ήδη στα συρτάρια του υπουργείου Υγείας υπάρχει διάταξη που περιλαμβάνει την ρητή πρόβλεψη ότι ο εμβολιασμός θα αποτελεί τυπικό προσόν για να παρέχει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ελάχιστοι υγειονομικοί εμβολιάσθηκαν και με το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax το οποίο θεωρείται πιο απλό στην παραγωγή του καθώς δημιουργείται όπως αυτό της γρίπης.

Να υπενθυμιστεί ότι οι περίπου 4700 υγειονομικοί που είναι σε αναστολή από τον Σεπτέμβριο επειδή δεν εμβολιάστηκαν, δεν λαμβάνουν μισθό. Παράλληλα όμως οι θέσεις τους παραμένουν κενές με συνέπεια να δημιουργούνται δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία.

Exit mobile version