ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Αντίστροφη μέτρηση για τη λίστα «νούμερο 3»

Με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις να βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση για μόλις 7 μέρες και τον ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει πως πρόκειται για «ταφόπλακα στην προσπάθεια να έρθει η αλήθεια στο φως» νέες αποκαλύψεις αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας τις… επόμενες μέρες.

Συνέχεια στο μπαράζ των αποκαλύψεων για την υπόθεση που μονοπωλεί την εγχώρια επικαιρότητα αναμένουμε τις επόμενες ημέρες.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση το απόγευμα της Τρίτης στο Kontra, προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις την ερχόμενη Κυριακή που φανερώνουν ότι «το σύστημα Μητσοτάκη είχε απλώσει καλώδια σε όλο το φάσμα της θεσμικής εξουσίας στην Ελλάδα».

Ο εκδότης-δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας που έφερε στη δημοσιότητα τη λίστα «νούμερο 1 & 2» έδωσε μια γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. «Ό,τι κρατικός θεσμός υπάρχει, ήταν υπό παρακολούθηση. Το καθεστώς εκβίαζε ακόμη και με ροζ σκάνδαλα» είπε ο έμπειρος δημοσιογράφος που το πρωί της Παρασκευής καλείται ενώπιον των Εισαγγελέων Πρωτοδικών που ερευνούν την υπόθεση παρακολουθήσεων για να καταθέσει.

«Τα στοιχεία θα δίνονται στη δημοσιότητα για να βγάζει η κοινή γνώμη τα συμπεράσματά της» τόνισε ο Κώστας Βαξεβάνης και συμπλήρωσε ότι «Την Κυριακή θα πάρει άλλη τροπή το σκάνδαλο υποκλοπών καθώς θα χρειαστεί να απαντήσει σε ένα βασικό ερώτημα που του τίθεται μέρες, ο κύριος Μητσοτάκης».

Ο κ. Βαξεβάνης είχε ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ενοποίηση των εκκρεμών ποινικών υποθέσεων που ερευνώνται μεμονωμένα, όπως αυτές του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφων, με κοινό παρονομαστή τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις μέσω του λογισμικού PREDATOR, αλλά και την ποινική αναβάθμιση της έρευνας με την διεξαγωγή της από ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό.

«Τα στοιχεία υπάρχουν και θα προσκομιστούν όταν διασφαλιστεί η αξιοποίηση τους, αν δεν διασφαλιστεί η αξιοποίηση τους από την δικαιοσύνη, γιατί εκεί προσβλέπω, σέβομαι την δικαιοσύνη και θέλω να λειτουργήσει, τότε θα βρούμε έναν άλλο τρόπο για να την εξαναγκάσουμε, με την καλή έννοια, δηλαδή να την εκθέσουμε με έναν τρόπο για να παρέμβει» υποστήριξε ο Κώστας Βαξεβάνης λέγοντας ξανά πως την ερχόμενη Κυριακή «δεν θα έχουμε μόνο λίστα» αλλά «θα πάρει μια άλλη τροπή η υπόθεση».

Exit mobile version