Τσιπάρισμα και στον ανθρώπινο εγκέφαλο; Έτοιμη η εταιρεία Neuralink για την πρώτη της εμφύτευση! (Video)

Ο Έλον Μασκ εκτίμησε την Τετάρτη ότι μέσα σε έξι μήνες η νεοφυής εταιρεία Neuralink θα είναι σε θέση να εμφυτεύσει την πρώτη της συνδεδεμένη συσκευή στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου, για να επικοινωνεί με τους υπολογιστές απευθείας μέσω της σκέψης.

«Προφανώς θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να είμαστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσει καλά, αλλά έχουμε υποβάλει όλα τα έγγραφά μας στον FDA (την υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη δημόσια υγεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωμα του συντάκτη) και πιστεύουμε ότι εντός έξι μηνών θα μπορέσουμε να κάνουμε το πρώτο μας εμφύτευμα σε άνθρωπο», είπε το αφεντικό της Tesla, του SpaceX (διαστημικά λεωφορεία) και άλλων startups, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της προόδου της Neuralink.

«Είμαστε πλέον σίγουροι ότι η συσκευή του Neuralink είναι έτοιμη για ανθρώπους, επομένως το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από τη διαδικασία έγκρισης του FDA», διευκρίνισε στη συνέχεια στο Twitter, το κοινωνικό δίκτυο που αγόρασε πριν από ένα μήνα.

Ο δισεκατομμυριούχος είναι τακτικός σε επικίνδυνες προβλέψεις, ειδικά για την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.

Τον Ιούλιο του 2019, εκτίμησε ότι η Neuralink θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τις πρώτες της δοκιμές σε άτομα το 2020.

Αλλά μέχρι στιγμής, τα πρωτότυπα σε μέγεθος νομίσματος έχουν εμφυτευθεί σε κρανία ζώων.

Αρκετοί πίθηκοι μπορούν έτσι να «παίξουν» βιντεοπαιχνίδια ή να «πληκτρολογήσουν» λέξεις σε μια οθόνη, απλά ακολουθώντας την κίνηση του δρομέα στην οθόνη με τα μάτια τους.

Την Τετάρτη, οι μηχανικοί του Elon Musk και της Neuralink έκαναν επίσης απολογισμό των πιο πρόσφατων προόδων της startup στην ανάπτυξη του ρομπότ-χειρουργού και στην ανάπτυξη άλλων εμφυτευμάτων, που θα εγκατασταθούν στο νωτιαίο μυελό ή στα μάτια, για την κινητικότητα ή την όραση.

Πέρα από τις δυνατότητες θεραπείας νευρολογικών ασθενειών, ο απώτερος στόχος του Elon Musk είναι να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι δεν κατακλύζονται πνευματικά από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Άλλες εταιρείες εργάζονται για τον έλεγχο των υπολογιστών με τη σκέψη, όπως η Synchron, η οποία ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι είχε εφαρμόσει την πρώτη διεπαφή εγκεφάλου-μηχανής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τους τελευταίους μήνες, ο Έλον Μασκ προέτρεψε τους υπαλλήλους του να εργαστούν πιο γρήγορα. «Θα είμαστε όλοι νεκροί πριν συμβεί οτιδήποτε χρήσιμο», είπε στην ομάδα του Neuralink κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πρόσφατα απέλυσε περισσότερο από το μισό προσωπικό του Twitter, καθώς και στελέχη κοινωνικών δικτύων που είχαν εκφράσει δημόσια απόψεις αντίθετες με αυτές και ζήτησε από τους υπόλοιπους υπαλλήλους να δεσμευτούν σε «εξαιρετικά έντονη» δουλειά.

Το ετήσιο συνέδριο Neuralink υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κλήσεων για την πρόσληψη διαφορετικών ειδικών.

Πηγή: france24

Exit mobile version