Τσίπρας: Αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής και άρση του lockdown της Βουλής ζήτησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Βαριές αιτιάσεις στον πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας από βήματος Βουλής στην ομιλία του στη συζήτηση  του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια που διεξάγεται στην ολομέλεια προ της ψηφοφορίας. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για “επικίνδυνο νομοσχέδιο” που αντιμετωπίζει το παιδί “σαν βαλίτσα” αποδίδοντας τις ρυθμίσεις του σε “πιέσεις” μπαμπάδων με “πλούσιο πορτοφόλι”. 

Παραλλήλως, όπως είχε προαναγγείλει χθες σε σύσκεψη στην Κουμουνδούρου, ζήτησε άμεση άρση του lockdown στις εργασίες της Βουλής, επιτιθέμενος εκ νέου επί προσωπικού στον κ. Μητσοτάκη ότι “κακοποιεί” την λειτουργία του κοινοβουλίου, άρα και της Δημοκρατίας. Ανακοίνωσε δε πως εφεξής, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέρχονται κανονικά στις εργασίες της Βουλής, καθημερινά.

Στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων για: 

Λειτουργία Βουλής

– Μετατρέπετε το εσωκομματικό σας πρόβλημα σε πρόβλημα Δημοκρατίας. Κακοποίηση της Δημοκρατίας η χρήση Κοινοβουλίου σε καταστολή για να περάσουν νομοσχέδια κρίσιμα με διαδικασίες “ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε”. Κακοποίηση της Δημοκρατίας να κρύβεται και να μην απαντά ο Πρωθυπουργός και υπουργοί σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και έλεγχο. Αρνείται να απαντήσει για το σκάνδαλο με το κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, ζημίας ενός δις. Για το Δημόσιο. Για την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ, που εν μέσω πανδημίας αφήνει εκτός το ένα τρίτο όσων παιδιών ετοιμάζονται για πανελλαδικές. 

– Δεν θα ανεχθούμε άλλο το λοκντάουν της Βουλής την ώρα που ανοίγουν τα πάντα. Στο όνομα της πανδημίας επιχειρείτε κουκούλωμα. Τον κ. Μητσοτάκη δεν τον ενδιαφέρει η υγεία των βουλευτών, αλλά να περνά νομοσχέδια στα οποία αντιδρούν οι βουλευτές του, όπως της συνεπιμέλειας, της φαρμακευτικής κάνναβης, των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Δεν θα σας αφήσουμε να νομοθετείτε άλλο σε βάρος της κοινωνίας χωρίς αντίλογο (κατάσχεση πρώτης κατοικίας, εργασιακά, μείωση εισακτέων και δώρο στα κολέγια, ασυλία τραπεζιτών). Από σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέρχονται κανονικά στις συνεδριάσεις, είτε το θέλετε είτε όχι. 

– Όπως διαχειριστήκατε το δημόσιο χρήμα με τις απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα την πανδημία θα διαχειριστείτε και τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης; Με τη μέθοδο Νικολάου ή με τη μέθοδο Πέτσα;

Νομοσχέδιο για συνεπιμέλεια

– Πού είναι ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει για τις “σοβαρές αστοχίες που προσκρούουν στον πυρήνα της προστασίας του συμφέροντος του παιδιού” που καταγγέλλει η κα Κεφαλογιάννη; Να διαψεύσει τις σοβαρές καταγγελίες της κας Γιαννάκου ότι αυτοί που διαθέτουν χρήμα επιβάλλουν το νόμο για τη συνεπιμέλεια;

– Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ηθικός αυτουργός της συνεπιμέλειας, ο κ. Τσιάρας είναι απλά αυτοφωράκιας. Μεταφέρει τα παιδιά ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά γονέων. Το νομοσχέδιο είναι προσωπική επιμονή και δέσμευση Μητσοτάκη σε ισχυρές μειοψηφίες ενδιαφερομένων. Προσβάλλει τον παιδοκεντρικό χαρακτήρα του δικαίου μας, τις γυναικείες οργανώσεις αλλά και όσους μπαμπάδες περίμεναν λύση στα προβλήματά τους, διότι δεν θα τα λύσει.

– Γιατί αγνοείτε ειδικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, επιστημονικούς φορείς, δικηγόρους και δικαστές, καθηγητές πανεπιστημίων, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, ακόμα και την επιστημονική επιτροπή της Βουλής;

– Το νομοσχέδιο μεταχειρίζεται το παιδί σαν οικόπεδο προς διανομή μεταξύ γονέων. Με την υποχρεωτική ισόχρονη κατανομή της γονικής μέριμνας, έτσι επιβάλλετε την εναλλασσόμενη κατοικία, αντιμετωπίζετε το παιδί σαν βαλίτσα. Είναι καταστροφικό για τη διαμόρφωση του παιδιού στην πιο ευαίσθητη ηλικία.

– Ψηφίζετε ώστε το παιδί να προσαρμόζεται στις ανάγκες των γονιών και όχι οι γονείς στις ανάγκες του παιδιού. Αυτό ψηφίζετε σήμερα.

– Δεν έχετε καμία διασφάλιση για προστασία γονέα και παιδιού από τον κακοποιητή γονέα στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

– Το νομοσχέδιό σας είναι αναχρονισμός, όχι πρόοδος και είναι επικίνδυνο για το παιδί και τη σύγχρονη οικογένεια

– Να έχει το σθένος ο κ. Μητσοτάκης και να μην κρυφτεί, να έρθει να υπερασπιστεί το νομοσχέδιό του.

Exit mobile version