Το Truth Social στη πλατφόρμα της Apple

Το νέο εγχείρημα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ, το Truth Social, ξεκίνησε αργά την Κυριακή στο App Store της Apple, σηματοδοτώντας πιθανώς την επιστροφή του πρώην προέδρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την απαγόρευσή του από πολλές πλατφόρμες πέρυσι.

Η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ήταν η κορυφαία δωρεάν εφαρμογή που ήταν διαθέσιμη στο App Store νωρίς τη Δευτέρα. Το Truth Social κατέβηκε αυτόματα σε συσκευές Apple Inc (AAPL.O) που ανήκαν σε χρήστες που είχαν προπαραγγείλει την εφαρμογή.

Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι είτε είχαν πρόβλημα με την εγγραφή τους για λογαριασμό είτε προστέθηκαν σε μια λίστα αναμονής με ένα μήνυμα: “Λόγω τεράστιας ζήτησης, σας τοποθετήσαμε στη λίστα αναμονής μας”.

Η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη για άτομα που προσκλήθηκαν να τη χρησιμοποιήσουν κατά τη δοκιμαστική φάση της, ανέφερε προηγουμένως το Reuters.

Ο Τραμπ αποκλείστηκε από το Twitter Inc (TWTR.N) , το Facebook (FB.O) και το YouTube της Alphabet Inc (GOOGL.O) μετά την επίθεση στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του, αφού κατηγορήθηκε για ανάρτηση μηνύματα που υποκινούν τη βία.

Με επικεφαλής τον πρώην Ρεπουμπλικανό εκπρόσωπο στις ΗΠΑ, Devin Nunes, η Trump Media & Technology Group (TMTG), το εγχείρημα πίσω από το Truth Social, εντάσσεται σε ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο εταιρειών τεχνολογίας που τοποθετούνται ως υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και ελπίζουν να προσελκύσουν χρήστες που πιστεύουν ότι οι απόψεις τους είναι καταστέλλονται σε πιο καθιερωμένες πλατφόρμες.

Μέχρι στιγμής, καμία από τις νεότερες εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι ανταγωνιστές του Twitter Gettr και Parler και ο ιστότοπος βίντεο Rumble, δεν έχουν φτάσει σχεδόν στο να ταιριάξουν με τη δημοτικότητα των παραδοσιακών ομολόγων τους.

“Αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουμε να κυκλοφορούμε στο Apple App Store. Αυτό θα είναι υπέροχο, γιατί θα έχουμε τόσους περισσότερους ανθρώπους που θα είναι στην πλατφόρμα”, είπε ο Nunes σε μια κυριακάτικη εμφάνιση στο Fox. News’s “Sunday Morning Futures with Maria Bartiromo”.

«Ο στόχος μας είναι, νομίζω ότι θα το πετύχουμε, νομίζω ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα είμαστε πλήρως λειτουργικοί τουλάχιστον εντός των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε.

Η σελίδα του καταστήματος εφαρμογών του Truth Social που περιγράφει λεπτομερώς το ιστορικό εκδόσεων της έδειξε ότι η πρώτη δημόσια έκδοση της εφαρμογής ή η έκδοση 1.0 ήταν διαθέσιμη πριν από μια ημέρα, επιβεβαιώνοντας μια αναφορά του Reuters. Η τρέχουσα έκδοση 1.0.1 περιλαμβάνει “διορθώσεις σφαλμάτων”, σύμφωνα με τη σελίδα.

Πηγή: reuters.com

Exit mobile version