Το AstraZeneca η αιτία θανάτου της 63χρονής στη Μυτιλήνη. Επίσημο πόρισμα από τον ΕΟΦ

Την τελευταία της πνοή άφησε την Τρίτη (25/5) στη Μυτιλήνη μια 63χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου στη ΜΕΘ με θρομβοεμβολικό επεισόδιο, που είχε υποστεί μετά τον εμβολιασμό της με σκεύασμα της AstraZeneca.

Πρόκειται για το μόνο επεισόδιο στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό και έχει αναφερθεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μέσω του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

Η γυναίκα νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου, λόγω θρομβοεμβολικού επεισοδίου που είχε υποστεί λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της εταιρείας AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της συνέντευξης της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους την Δευτέρα (24/5), έγινε αναφορά στην εξέταση τεσσάρων περιστατικών θρομβώσεων έπειτα από χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca με το οποίο έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα περισσότεροι από 740.000 πολίτες. Η μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή του θανατηφόρου -το μοναδικό θανατηφόρο μέχρι στιγμής- περιστατικό της Μυτιλήνης.

Exit mobile version