Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά»

Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικά αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό.

Ιδρύθηκε το 1983 από γονείς για άτομα με βαριές αναπηρίες όπως Βαριά Νοητική Υστέρηση, Αυτισμό, Εγκεφαλική Παράλυση, Σύνδρομο Down.

Η δομή λειτουργεί όλο τον χρόνο παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες στους ενοίκους του από καταρτισμένο προσωπικό.

Ολοκληρώθηκε η επέκταση του οικοτροφείου μας και έτσι από το 2021 στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» θα φιλοξενούνται επιπλέον 32 άτομα, παρέχοντας, έτσι, ασφάλεια σε ακόμη περισσότερα άτομα με σοβαρές αναπηρίες αλλά και ανακούφιση στις οικογένειές τους.

Προγράμματα

Το καθημερινό πρόγραμμα προσφέρει θεραπευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Οι ένοικοί μας συμμετέχουν στα προγράμματα ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Όλα τα προγράμματα και οι δραστηριότητές έχουν ως στόχο να βελτιώσουν τις δεξιότητες των ενοίκων. Πιο συγκεκριμένα:

Τα Εσωτερικά Προγράμματα που πραγματοποιούνται βελτιώνουν τις γνωστικές δεξιότητες των ενοίκων, τη σωματική τους κατάσταση και τη δημιουργικότητά τους:

Εργοθεραπεία – Ειδικό Παιδαγωγικό: Περιλαμβάνει προγράμματα προσωπικής υγιεινής , συμμετοχή σε προγράμματα οργάνωσης τραπεζαρίας και μαγειρικής ,όπως και κηπουρική και εκπαιδευτικές δραστηριότητες-εκδηλώσεις. Επίσης, πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις από τους ενοίκους μας.

Επίσης, παρέχονται προγράμματα γυμναστικής, υδροθεραπείας, φυσικοθεραπείας, μουσικοθεραπείας, χοροθεραπείας όπως και θεατρικά.

Τα εξωτερικά προγράμματα περιλαμβάνουν: Πεζοπορία, bowling, κολύμβηση, στίβο, περίπατο στην κοινότητα, εκκλησιασμός (όποιος το επιθυμεί), οργάνωση Αθλητικών Αγώνων, συμμετοχή στο MATP, παρέλαση, συνεργασία με σχολεία, προγράμματα κοινωνικοποίησης (εστιατόρια-καφετέριες), εκθέσεις και επισκέψεις σε Μουσεία, θεατρικές παραστάσεις.

Δωρεά:

Εθελοντές

Το κέντρο μας δέχεται εθελοντές είτε μεμονωμένα, είτε από σχολεία, είτε από οργανισμούς ή εταιρείες.

Μπορούν να βοηθήσουν με ποικίλους τρόπους: Συνοδεύοντας τους ενοίκους σε δραστηριότητες, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα όπως ο αθλητισμός, ο χορός και η μουσική. Επίσης, προσφέροντας τις τεχνικές τους γνώσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε επισκευές του κτιρίου, στον κήπο κλπ.   

Αν ενδιαφέρεστε να προσφέρετε εθελοντική εργασία επικοινωνήστε με την γραμματεία του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» μέσω e-mail: info@kea-hara.gr ή τηλεφωνικά στο 210 66 66 702.

Επικοινωνία

Διεύθυνση

16ο χλμ. Λ. Μαραθώνος & Πωγωνίου, Παλλήνη, 153 51

Τηλέφωνo επικοινωνίας: +(30) 210 66 66 702

Email

Exit mobile version