Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου για χώρους διασκέδασης, γήπεδα και τηλεργασία.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πλεύρης, ανέφερε ότι τα κρούσματα αφορούν συμπολίτες μας μικρότερης ηλικίας, σχεδόν το 75% των κρουσμάτων είναι στις ηλικίες από 18 ετών έως 59 με κυρίως τις ηλικίες 18 ως 30 ετών, ενώ ένα 20% αφορά την ηλικία κάτω των 18 ετων και μόλις το 6% στις ηλικίες άνω των 60 ετών, είπε.

Ισχυρή σύσταση έκανε σε αυτές τις ηλικίες να μην έρθουν σε επαφή μετά από έξοδο τους με τους οικείους τους, κάνοντας έλεγχο (τεστ) κυρίως για επαφές με άτομα μεγαλύτερα των 60 ετών και κυρίως ανεμβολίαστα.

Από τις 3/01/2022 ως και τις 16/01/2022 θα ισχύουν σε όλη την επικράτεια τα εξής μέτρα:

ΧΩΡΟΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ΚΝ95 ή FP2 ή εναλλακτική διπλή χειρουργική μάσκα στα Σούπερ Μάρκετ και στα ΜΜΜ, οπού υπάρχει συγχρωτισμός, αλλά πλέον θα είναι υποχρεωτικό και στο προσωπικό των χώρων εστίασης. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι έως τις 12 το βράδυ και μόνο καθήμενοι ως 6 άτομα με μετρικές αποστάσεις. Σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων άμεσα θα διακοπεί και η μουσική.

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Περιορισμός του αριθμού των φιλάθλων παρακολούθησης αθλητικών αγώνων σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα από τους φιλάθλους αυτομάτως όλοι οι αγώνες θα γίνονται κεκλισμένων των θυρών.

ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί pcr test 48 ωρών, ενώ και στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα απαγορεύεται η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

Θα υπάρξει τηλεργασία στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και στις ιδιωτικές εταιρείες . Η τηλεργασία θα φτάνει στο ποσοστό έως και του 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο, ωστόσο το ποσοστό θα καθοριστεί βάση των δυνατοτήτων που υπάρχει σε κάθε υπηρεσία.

“Αντιλαμβανόμαστε ότι μπαίνουμε στην επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον και στην Ελληνική Επικράτεια. Το ΕΣΥ συνεχώς ενισχύεται ενώ παράλληλα για την Αττική έχει εκπονηθεί σχέδιο πλήρους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες αν χρειαστεί”

Exit mobile version