Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Αυτιστικών Ατόμων ‘S.O.S.’

https://kentrosos.gr/el/

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Αυτιστικών Ατόμων “S.O.S.” δημιούργησε το 1978 Μονάδα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής για παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση. Έχει αναγνωριστεί ειδικά ως φιλανθρωπικός Σύλλογος και παρέχει οργανωμένη περίθαλψη (ΦΕΚ 1078/Β/1996). Στόχος μας είναι η επίτευξη ενός ικανοποιητικού βαθμού λειτουργικότητάς τους σε δραστηριότητες της καθημερινής ζωής και ένταξης τους στην κοινότητα.

Η Μονάδα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής του Συλλόγου “S.O.S.” στεγάζεται σε δυο κτίρια στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, 15 στρεμμάτων, πλήρως ενταγμένα στον οικοδομικό ιστό της περιοχής και εξυπηρετείται άμεσα από την αστική συγκοινωνία. Διαθέτει άνετους λειτουργικούς χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις, ποδηλατόδρομο, γήπεδο ποδοσφαίρου (5 x 5), δυο παιδικές χαρές και ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον με δέντρα και καλλωπιστικά που εξασφαλίζουν την εξυπηρέτηση των περιθαλπόμενων, καθώς και τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Εθελοντισμός

Ομάδα Δρομέων και μαραθωνοδρόμων του Κέντρου Αυτισμού “S.O.S”

Περίπου 6 ερασιτέχνες, αλλά έμπειροι δρομείς, φίλοι και εργαζόμενοι του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Αυτιστικών Παιδιών “S.O.S”, οργάνωσαν την ομάδα Δρομέων και Μαραθωνοδρόμων του Κέντρου Αυτισμού “S.O.S” και τρέχουν με τη φανέλα του Κέντρου σε διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Κυριακή 12 Μαΐου για πρώτη φορά η ομάδα έτρεξε με τη φανέλα του Κέντρου Αυτισμού “S.O.S” στον 4ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Με συνεχείς εκδηλώσεις και συμμετοχές σε αγώνες, η ομάδα Δρομέων και Μαραθωνοδρόμων του Κέντρου Αυτισμού “S.O.S” προωθεί την ιδέα του εθελοντισμού. Πρόκειται για την Ομάδα εργαζομένων και εθελοντών που εδώ και αρκετό καιρό δίνει μέσα από την δράση της το ”παρών ” δίπλα στα παιδιά και τους Οικότροφους του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Αυτιστικών Παιδιών “S.O.S”.

Μουσική ομάδα εθελοντών του Κέντρου Αυτισμού “S.O.S”

Φίλοι και εργαζόμενοι του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Αυτιστικών Παιδιών “S.O.S”,οργάνωσαν τη μουσική ομάδα του Κέντρου και δίνουν μουσικές παραστάσεις στους Οικότροφους ,στα πλαίσια της ψυχαγωγίας και της γνωριμίας τους με διάφορα μουσικά όργανα, κυρίως έγχορδα και κρουστά.

Εθελοντική εργασία

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Αυτιστικών Παιδιών “S.O.S” βασίζεται στην αγάπη και στην προσφορά του κόσμου για να πετύχει το μεγάλο του στόχο. Σε αυτήν την προσπάθεια μας πολύτιμοι αρωγοί είναι και οι εθελοντές, που με τη δική τους προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στο έργο μας.

Μπορείς να απασχοληθείς ως εθελοντής σε μία από τις πολλές δράσεις του Συλλόγου. Για να μάθετε περισσότερα παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210-6520782 ή με fax στο 210-2435689 ή με αποστολή e-mail: info@kentrosos.gr.

Επικοινωνία

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων των Αυτιστικών Παιδιών “S.O.S”

Μπουκαμβίλιας 4, Αχαρναί / Τ.Κ 13672 / Τηλ. 210 6520782 / Fax: 210 2435689 / email: info@kentrosos.gr

Βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλ. από την έξοδο 8 της Αττικής Οδού

Λεωφορείο 504 (Θρακομακεδόνες – Κηφισιά, Κυκλική)

Από Ηλεκτρικό Σταθμό Κηφισιάς έως Στάση Άγιος Γεώργιος

Exit mobile version