Συνάντηση του προέδρου του “Ενώνω” Νίκου Μαυραγάνη, με το σωματείο της ΕΑΒ. (Φωτ.)

Ο πρόεδρος του πολιτικού φορέα “Ενώνω” βρέθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) , σε συνάντηση στα γραφεία της εταιρείας με τον πρόεδρο και τα μέλη του σωματείου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του “Ενώνω” κ. Μαυραγάνης Νίκος, ο πρόεδρος του σωματείου κ. Καπίρης Νίκος, ο κ. Θαλασσινός Γιάννης αντιπρόεδρος, ο κ. Ζέρβας Βασίλης αν. Γραμματέας, η κ. Πολύζου Νια έφορος, ο κ. Κολυμπίρης Χαράλαμπος ταμίας και ο κ. Γκούμας Δημήτρης μέλος. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο δημοσιογράφος της εκπομπής “Στην Πολιτικη” κ. Κραστάνας Γιώργος.

Ο κ. Μαυραγάνης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ, καθώς και για τον κίνδυνο απόλυσης που φέρετε να επιβάλει η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ύστερα από το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε στους εργαζομένους του ΣΕΒ, να δεχτούν την είσοδο εργολαβικής εταιρείας στην διαδικασία παραγωγής ή να κλείσει η εταιρεία με κυβερνητική απόφαση και “να ψάχνουν για δουλειά”!

Το σωματείο των εργαζομένων της ΕΑΒ κάνει λόγο για “χωρίς προηγούμενο παρέμβαση υπέρ εργολαβικής εταιρείας”, της Lockheed Martin συγκεκριμένα, και κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι γίνεται “πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων”.

Ο υπουργός αντέδρασε, ενημερώνοντας ότι έχουν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα κατά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, οι οποίοι απαιτούν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ο Αδ.γεωργιάδης υποστηρίζει υποστηρίζει ότι αν αποχωρήσει η Lockheed Martin από πελάτης της ΕΑΒ, τίθεται ζήτημα βιωσιμότητας της εταιρείας, η οποία θα καταστεί «υπερζημιογόνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

Το σωματείο εργαζομένων Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, καταγγέλλει την χωρίς προηγούμενο παρέμβαση του υπουργού ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, υπέρ εργολαβικής εταιρείας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Δ.Σ του σωματείου χάνοντας κάθε λογική και ψυχραιμία που απορρέει από την θέση του.

Έθεσε ωμά το δίλημμα ότι η εργολαβική εταιρία θα αναλάβει έργο σε κρίσιμα υποσύνολα της παραγωγικής διαδικασίας που αφορά την κατασκευή κομματιών του F16 ή σε διαφορετική περίπτωση η εταιρία θα κλείσει με απόφαση της κυβέρνησης και όλοι οι εργαζόμενοι θα ψάχνουν για δουλειά …

Τέτοιο πλασάρισμα από υπουργό υπέρ των συμφερόντων ανταγωνιστικών για την ΕΑΒ εταιριών δεν έχει ξαναγίνει.
Τους λέμε σε όλους τους τόνους ότι ο εκβιασμός δεν θα περάσει !! Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της εταιρίας και να διασφαλίσουμε το μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών μας!

Exit mobile version