Στο Τόκιο η μικτή ομαδική της κολύμβησης στα 4Χ100

Ο λόγος για την μικτή ομαδική ανδρών/γυναικών (mixed) στα 4Χ100, με τους Απόστολο Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη, Κώστα Μερετσόλια και Νόρα Δράκου να σημειώνουν χρόνο 3:45.38, στο πλαίσιο του μίτινγκ «Ακρόπολις» που διεξάγεται στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ Ολυμπιακών εγκαταστάσεων κι εκτός θαύματος θα βρεθούν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η επίδοση αυτή, πέραν του ότι συνιστά πανελλήνιο ρεκόρ (3:49.10 είχε κάνει η εθνική στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης) φέρνει την ελληνική ομάδα στην 3η θέση της κατάταξης, μεταξύ των χωρών που δεν έχουν εξασφαλίσει, μέσω Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς. 

Την πρόκριση στο Τόκιο βάσει χρόνου θα πάρουν συνολικά τέσσερις χώρες, με την προθεσμία για υπολογισμό επιδόσεων να εκπνέει αύριο (31/05).

Εφόσον η πρόκριση της “σκυταλοδρομίας” επικυρωθεί από τη FINA, θα σηματοδοτήσει την τρίτη Ολυμπιακή παρουσία για τη Νόρα Δράκου. Οι Χρήστου και Ντουντουνάκη έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους μέσω ατομικών αγωνισμάτων, ενώ ο Μερετσόλιας πιθανότατα θα μετάσχει σε δύο “σκυταλοδρομίες”, καθώς σε θέση πρόκρισης βρίσκεται και η 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών. 

Μέχρι τώρα, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει θέση και στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, από το Παγκόσμιο της Γκουανγκζού το 2019.

Exit mobile version