Στο Καστελόριζο η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επίσκεψη στο Καστελόριζο πραγματοποιεί σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή  την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

Η κα Σακελλαροπούλου παρέστη σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Μεγίστης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του νησιού.

Η ΠτΔ θα επισκεφθεί πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, και θα καταθέσει στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα.

Την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού, εκπροσωπούν, από την κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, από τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Δωδεκανήσων Βασίλης Υψηλάντης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός και από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης.

Το πρωί της Δευτέρας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη θεία λειτουργία για την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο σχολείο του νησιού.

Η επίσκεψη της ΠτΔ στο νησί έρχεται σε μια συγκυρία όπου οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας βρίσκονται «στο κόκκινο» εδώ και καιρό, με την περιοχή του Καστελόριζου να βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο των τουρκικών βλέψεων.

Σήμερα πάντως έγινε γνωστό ότι το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις πλέει με κατεύθυνση προς το λιμάνι της Αττάλειας, καθώς η Navtex για σεισμικές έρευνες που είχε εκδώσει η Άγκυρα για το διάστημα 2-12 Σεπτεμβρίου δεν ανανεώθηκε.

Exit mobile version