Στοιχεία Σοκ! 13,5 φορές κάτω τα κρούσματα Covid σε σχέση με πέρυσι!

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ που αναρτώνται καθημερινά στη σελίδα του, μπορούμε να δούμε και να συγκρίνουμε τα κρούσματα covid και να διαπιστώσουμε την τρέχουσα κατάσταση σε σχέση με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.

Στις 27 Οκτωβρίου 2020 τα τεστ που έγιναν σε σύνολο ήταν 23.147 και τα κρούσματα έφτασαν τα 1259.

Στις 21 Νοεμβρίου 2020 τα τεστ που έγιναν σε σύνολο ήταν 30920 και τα κρούσματα έφτασαν τα 2311.

Οπως θα δούμε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην ημερήσια επισκόπηση που ανακοινώθηκε χθες 2 Νοεμβρίου 2021, ο αριθμός των τεστ που έγιναν σε σύνολο ανέρχεται σε 419.408 και τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν ήταν 6.700 δηλαδή 13,5 φορές λιγότερα (σε σχέση με τον αριθμό των τεστ που έγιναν πέρσι την ίδια περίοδο).

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία σε αναλογία, τα κρούσματα καθημερινά είναι λιγότερα από την ίδια περίοδο του 2020 γιατί όπως βλέπουμε ο αριθμός των τεστ είναι 13,56 φορές μικρότερος σε σχέση με σήμερα.

Να θυμίσουμε ότι στις 5/11/2020 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας βάζοντας σε κίνδυνο την οικονομία.

Σήμερα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης βλέπουμε ξανά το πρόβλημα των επιχειρήσεων με τον κλάδο του λιανεμπορίου να αντιδρά έντονα στα μέτρα και μάλιστα όπως επισημαίνουν “πριν την εορταστική περίοδο”.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε πως είναι ανέφικτη η απαίτηση να ελέγχονται οι καταναλωτές από τους εργαζόμενους στα καταστήματα, προσθέτοντας ότι είναι «ασύμμετρο» το βάρος στις πλάτες του λιανεμπορίου από τα νέα μέτρα.

Επιπλέον, ο κ. Καφούνης δήλωσε πως το λιανεμπόριο, από την αρχή της πανδημίας, έχει αντιμετωπίσει με εξαιρετική σοβαρότητα τόσο τις οικονομικές όσο και τις υγειονομικές προκλήσεις, τηρώντας ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Άλλωστε», προσέθεσε, «έχουμε όλοι συμφωνήσει ότι ουδέποτε αποτέλεσε εστία μετάδοσης του Covid-19 (σ.σ. το λιανεμπόριο) και κανείς στο παρελθόν δεν αμφισβήτησε το ασφαλές περιβάλλον εντός των καταστημάτων».

Ως εκ τούτου, κατέληξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, η απαίτηση να ελέγχονται από τους εργαζόμενους στα καταστήματα οι καταναλωτές είναι ανέφικτη και, δυστυχώς, όπως τόνισε, το μέτρο αυτό «θα επιδεινώσει το οικονομικό περιβάλλον, σε μία περίοδο που επανέρχεται σταδιακά η αισιοδοξία στην αγορά».

Exit mobile version