Σκυλακάκης: Δεν έχουμε καθόλου, μα καθόλου δημοσιονομικό χώρο!

Συνέντευξη έδωσε σε τηλεοπτικό κανάλι ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης, στην οποία έδωσε κάποιες διευκρινίσεις που αφορούν το «δώρο Χριστουγέννων» το οποίο θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Χωρίς αίτηση αλλά σύμφωνα με την φορολογική δήλωση θα δοθούν τα χρήματα – δώρο στους υγειονομικούς, τους χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία με προσαυξήσεις για κάθε ένα μέλος της οικογένειας που είναι φαίνεται στη φορολογική δήλωση.

Ποια είναι τα κριτήρια για να δοθεί αυτό το έκτακτο βοήθημα;

-Αυτός που παίρνει τα χρήματα να μην μπορεί να κάνει κάτι για να αυξήσει το εισόδημά του!

Για τους υγειονομικούς διευκρίνισε ότι το “δώρο” δεν θα είναι ο μισός μισθός όπως έχει ακουστεί αλλά θα αντιστοιχεί στο ποσό που πήραν τον περασμένο Απρίλιο. Το ποσό αυτό αφορά υγειονομικούς της «πρώτης γραμμής», δηλαδή νοσηλεύτριες, γιατρούς, διοικητικό προσωπικό που έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς, είπε.

Οι συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ και ως 200.000€ περιουσία θα είναι επίσης οι δικαιούχοι του “δώρου”, δεν έχει όμως διευκρινισθεί αν θα δικαιούνται το διπλό ποσό έφ’ όσον παίρνουν και επίδομα ΟΠΕΚΑ. Επίσης όσοι έχουν προσωρινή σύνταξη και πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, δικαιούνται επίσης το ποσό των 250€.

ΑΜΕΑ: Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ. Το έκτακτο εφάπαξ βοήθημα είναι ύψους 250 ευρώ + 50 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας τους.

Ο κ. Σκυλακάκης ρωτήθηκε αν θα μπορέσουν να πάρουν το έκτακτο βοήθημα και άλλες κατηγορίες πολιτών ή αν θα αλλάξουν – επεκταθούν τα κριτήρια και απάντησε: «Δυστυχώς έχουμε δώσει πάνω από 40 δις και πήραμε παραπάνω δημοσιονομικά μέτρα απ΄ότι έπρεπε. Υπάρχει πλέον χώρος μόνο για μέτρα ανάγκης. Η χώρα βρίσκεται σε έλλειμα και μόνιμα μέτρα μπορούν να υπάρξουν μόνο απο το 2023 και μετά!

Δεν έχουμε ανάπτυξη. Έχουμε ανάκαμψη» δήλωσε.

Exit mobile version