Ραντεβού Παναγιωτόπουλου – Ακάρ σήμερα στις Βρυξέλλες

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κι ο Χουλουσί Ακάρ έδωσαν ραντεβού σήμερα (16/03) στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, όπου θα γίνει συζήτηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Το Συμβούλιο υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες με φυσική παρουσία, με τη συμμετοχή των ομολόγων τους από τη Φινλανδία και τη Σουηδία, καθώς και με τη συμμετοχή, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Ουκρανού υπουργού Αμυνας, Ολέξι Ρέζνικοφ. «Εδώ και μήνες αποκαλύπτουμε το μακρύ κατάλογο με τους ψευδείς ισχυρισμούς της Ρωσίας», είπε ο Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι η Ρωσία ισχυριζόταν ότι δεν σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία, ότι θα απέσυρε τα στρατεύματά της και ότι θα προστάτευε τους αμάχους, τους οποίους όμως σκοτώνει. Τώρα κάνουν παράλογους ισχυρισμούς για βιολογικά όπλα και χημικά όπλα στην Ουκρανία. Αυτό είναι απλώς άλλο ένα ψέμα. Ανησυχούμε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια επιχείρηση παραπλάνησης που ενδεχομένως περιλαμβάνει χημικά όπλα», πρόσθεσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.

Οι υπουργοί Αμυνας θα συζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα για να ενισχυθεί η ασφάλεια της Συμμαχίας μακροπρόθεσμα σε όλους τους τομείς, είπε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ. Αυτό, εξήγησε, σημαίνει ουσιαστικά περισσότερες δυνάμεις εδάφους, κυρίως στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, σε κατάσταση ετοιμότητας και περισσότερο εξοπλισμό. Θα συζητηθούν, επίσης, σημαντικές ενισχύσεις σε εναέρια και θαλάσσια μέσα, η ενίσχυση της πυραυλικής άμυνας, της κυβερνοάμυνας και περισσότερες στρατιωτικές ασκήσεις.

Exit mobile version