Πρόκληση Ζάεφ στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ! «Είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία, η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα»

Καλεσμένος στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Ζόραν Ζάεφ.
Οι πολύ στενές και φιλικές σχέσεις που έχει σφυρηλατήσει ο πολιτικός της γειτονικής χώρας με τον Αλέξη Τσίπρα, από την εποχή της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι γνωστές, εξ ου και η συγκεκριμένη πρόσκληση.
Ο Ζόραν Ζάεφ μάλιστα μίλησε για αυτή τη συμφωνία, ενώ αναμένεται να καταφθάσει στην Αθήνα, αναφέροντας ότι «άξιζε», αφού «μετέτρεψε το πρόβλημα σε λύση. Τη σύγκρουση σε συνεργασία και την εχθρότητα σε συμμαχία», όπως ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε και τις σημερινές σχέσεις των δύο χωρών «πολύ καλές».
Και κατέληξε: «Πριν από το 2018 ήμασταν γείτονες που δεν μιλούσε και δεν άκουγε ο ένας τον άλλον, με μία εχθρική στάση μεταξύ μας. Τώρα, είμαστε γείτονες, μαζί στο ΝΑΤΟ, με υποστήριξη και συνεργασία πολύ περισσότερο από πριν. Και η Ελλάδα τελικά δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός πως είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία».

Θερμή ήταν η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής της κίνησης Πράττω, Νίκο Κοτζιά. Ο Ζόραν Ζάφ, είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει μεταξύ άλλων με την Όλγα Γεροβασίλη, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Πάνο Ρήγα.

Exit mobile version