Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελία της Πάτρας για τον θάνατο των 3 παιδιών σε 3 χρόνια στην ίδια οικογένεια

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελία της Πάτρας για την υπόθεση με τα τρία κορίτσια στην ίδια οικογένεια που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια.

Από εισαγγελική πηγή έγινε γνωστό ότι μετά τη λεπτομερή ανάγνωση των δημοσιευμάτων, εκφράστηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους της 7 μηνών Ιριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και πρόσφατα της 9χρονης Τζωρτζίνας. «Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις», ήταν το χθεσινό σχόλιο της ίδιας εισαγγελικής πηγής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Λόγω της λεπτότητας και σοβαρότητας του θέματος, η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει τύχει συνδρομής απ’ όλες τις εισαγγελικές βαθμίδες, αφού οι μυστηριώδεις θάνατοι έχουν απασχολήσει τους πάντες σε δικαστικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο. Οπως έγινε γνωστό, με βάση την εντολή για την διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους «μυστηριώδεις» θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

Σύμφωνα με το thebest.gr, η αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων πριν από περίπου δέκα ημέρες παραμένει αδιευκρίνιστη. 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της 9χρονης, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής της μικρής. Υπενθυμίζεται πως με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, δεν αποκλείεται να εξεταστούν και τα όργανα της μικρής σε εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού.

Η οικογένεια αποχαιρέτησε την περασμένη Πέμπτη την 9χρονη Τζωρτζίνα, ενώ είχαν χάσει το μεσαίο τους παιδί – την 3,5 ετών Μαλένα – το 2019 από ηπατική ανεπάρκεια και το 2020 την μόλις 6 μηνών Ιρίδα από μια σπάνια νόσο φλεβοκόμβου.

Αρνητικός ο γονιδιακός έλεγχος στους γονείς

Παράλληλα αυτό που γεννά απορίες στους γιατρούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είναι ότι έγινε και ενδελεχής γονιδιακός έλεγχος στους γονείς των τριών κοριτσιών για πιθανή ύπαρξη κάποιου κληρονομικού νοσήματος, ο οποίος όμως ήταν αρνητικός.

Βέβαια άλλοι επιστήμονες τόνιζαν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι αν ο γονιδιακός έλεγχος ήταν αρνητικός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κληρονομικότητας. Μπορεί απλά να μην το έδειξε κάποια τυχούσα ανωμαλία. Ωστόσο άλλοι επιστήμονες τονίζουν πως τίποτε δεν προμήνυε τόσο τον θάνατο της Ιριδας από αγενεσία φλεβοκόμβου (καρδιακή νόσος) όσο και της Τζωρτζίνας. Γνωστός καρδιολόγος πάντως τόνισε στην «Π» πως με τη συγκεκριμένη πάθηση γεννιέσαι, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Exit mobile version