Προανακριτική: Kαταγγελίες Τζάκρη για νέα αλλοίωση των πρακτικών

Σε νέες βαριές καταγγελίες κατά του προέδρου της Προανακριτικής Σταύρου Κελέτση, προχώρησε σήμερα το πρωί με δημόσια καταγγελία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής κ Θεοδώρα Τζάκρη. 

Η βουλευτής καταγγέλλει ότι απαλείφτηκαν από τα πρακτικά οι παρεμβάσεις των βουλευτών της ΝΔ (Λ.Τσαβδαρίδη και Χρ. Μαρκόπουλου) κατά του μάρτυρα Χρ. Καλογρίτσα και αναγγέλλει ότι σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συμμετέχουν στην επιτροπή θα ζητήσουν να ακούσουν την ηχητική καταγραφή της χθεσινής συνεδρίασης και θα ζητήσουν την διόρθωση των πρακτικών.

Η κ Τζάκρη καταγγέλλει τον Σταύρο Κελέτση ότι συνεχίζει την πρακτική της κοπτορραπτικής μέσω παρεμβάσεων στα πρακτικά και επισημαίνει οτι αυτό το επιλεκτικό κολάζ στις καταθέσεις των μαρτύρων από τον πρόεδρο της Επιτροπής αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά κατά διατάξεων του νόμου. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον πρόεδρο της Επιτροπής για στοχευμένες παρεμβάσεις στα πρακτικά των καταθέσεων μαρτύρων ενώ ο Νίκος Παππάς με τους δικηγόρους του έχει προχωρήσει ήδη σε μηνυτήρια αναφορά κατά του Σταύρου Κελέτση στον Άρειο Πάγο, την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανάρτησή στο Facebook της Θεοδώρας Τζάκρη:
Διαπιστώνω από την ανάγνωση των πρακτικών της χθεσινής συνεδρίασης της 25ης Μαϊου της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα, ότι δεν υπάρχουν οι παρεμβάσεις των βουλευτών – μελών της ΝΔ στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα.
Σήμερα το πρωί, οι βουλευτές-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσουμε να ακούσουμε, όπως δικαιούμαστε, το ηχητικό ντοκουμέντο και θα ζητήσουμε την διόρθωση των πρακτικών στο ορθόν.
Η επανάληψη της πρακτικής από τον Πρόεδρο της Προνακριτικής κ. Σταύρο Κελέτση να βγάζει επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς, αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.
Αυτό αποτελεί επίσης ακραία παράβαση της υποχρέωσης τήρησης αξιόπιστων και έγκυρων πρακτικών κάθε συλλογικού οργάνου, γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της τήρησης των πρακτικών από τον πρόεδρο.
Ο πρόεδρος εγγυάται την αυθεντική καταγραφή των όσων διαμείβονται στην Επιτροπή. Δεν κάνει κοπτοραπτική. Ούτε κολάζ στις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και στις καταθέσεις των μαρτύρων.”

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα και φιλοκυβερνητικά μέσα χθες καθόλη τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα Χρ. Καλογρίτσα αναφέρθηκαν με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από διαρροές από πηγές της ΝΔ, στην έκρηξη βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που συμμετέχουν στην Προανακριτική, κατά του μάρτυρα, αλλά και τις ευθείες βολές στην αξιοπιστία των καταθέσεών του, με εκφράσεις όπως “πέντε ημέρες μας δουλεύεις”“να μιλήσετε, τέρμα τα αστεία κ μάρτυρα, εδώ δεν παίζουμε”, “φυλλομετράς Καλογρίτσα διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε, μη μας μετράς εδώ sms, δεν θα κοροιδεύετε”

Exit mobile version