Πολεμική Αεροπορία: Άφιξη των 6 πρώτων αεροσκαφών Rafale στην Τανάγρα.

Η Πολεμική Αεροπορία αλλάζει σήμερα σελίδα με την άφιξη των 6 πρώτων αεροσκαφών Rafale στην Τανάγρα.

Είναι η τελευταία ευκαιρία της ελληνικής ΠΑ να αλλάξει υπέρ της τα δεδομένα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Τα Rafale με τις δυνατότητες τους και τα όπλα τους μπορούν να παγιώσουν την κυριαρχία της. Το μόνο που απομένει είναι να υπάρχει η πολιτική βούληση για τη χρησιμοποίηση τους όπως πρέπει, όπου πρέπει. 

Τα Rafale είναι ένα εξαιρετικό αεροσκάφος που στα χέρια των Ελλήνων χειριστών θα γίνει υπερόπλο.

-Είναι απολύτως θετικό και αισιόδοξο για τις Ένοπλες Δυνάμεις  η ισχυροποίησή τους με νέα οπλικά συστήματα όπως τα Γαλλικά μαχητικά Rafale και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα λίγων μηνών

-Η προμήθειά των 24 Rafale με το κόστος να ξεπερνάει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ από την Γαλλική DASSAULT δυστυχώς έγινε χωρίς να υπάρξει καμία δέσμευση από την Ελληνική κυβέρνηση ώστε να δοθεί έστω και 1 ευρώ ως υποκατασκευαστικό έργο στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία και να επιστραφεί στη χώρα μέρος των χρημάτων αλλά και να αποκτηθεί τεχνολογία

-Την ίδια στιγμή η Γαλλική εταιρεία στις προσπάθειες του ΣΕΚΠΥ και της ΓΔΑΕΕ ώστε να συνεργαστεί έστω και με ξεχωριστές συμφωνίες με κάποιες ελληνικές εταιρείες απάντησε με αλαζονικό τρόπο. Αντιμετώπισε τις εταιρείες ως «αποικιοκράτης» αρνούμενη ακόμα και να συναντήσει εκπροσώπους της για να συζητήσει μαζί τους.

-Είναι ενδεικτικό να αναφέρουμε ότι στην Ινδία και για την παραγγελία 36 Rafale ύψους 7,8 δισ. ευρώ η Ινδική κυβέρνηση φρόντισε να υπάρχει συμφωνία για να επιστραφεί το 50% ως αντισταθμιστικά οφέλη με υποκατασκευαστικό έργο και μεταφορά τεχνολογίας σε 70 Ινδικές εταιρείες. Μάλιστα η Ινδία πρόσφατα επέβαλε πρόστιμο 185 εκατομμυρίων ευρώ στη Dassault καθώς καταγγέλθηκε από τις Ινδικές εταιρείες ότι δεν συνεργάζεται δείχνοντας όμως πόσο ισχυρή είναι η συμφωνία που υπάρχει και δεν μπορεί να αγνοεί η Γαλλική Εταιρεία. Σίγουρα πάντως είναι σε πολύ διαφορετική θέση οι Ινδικές εταιρείες από τις Ελληνικές για τις οποίες δεν υπάρχει καμία δέσμευση.

Πηγή: militaire.gr

Exit mobile version