Πλεύρης: Οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν απολυθεί!

«Αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν απολυθεί για να πάρουν τις θέσεις τους άνθρωποι που πιστεύουν στην επιστήμη και θα μπορούν να προσφέρουν. Αυτό, όμως, είναι μια προσωπική θέση και σεβόμαστε τι είπε το ΣτΕ».

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», έδωσε συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από το θέμα των παρακολουθήσεων, με τον κ. Πλεύρη ωστόσο να δίνει ειδήσεις και για τα θέματα του χαρτοφυλακίου του.

Σχετικά με τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, απάντησε: «Ας κάνουν μια αρχή οι ίδιοι να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Το ΣτΕ μας έχει πει ότι η αναστολή είναι συνταγματική, αλλά πρέπει να εξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα εξεταστούν λοιπόν τα επιδημιολογικά δεδομένα και των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών. Το μέτρο είναι μέχρι τις 31/12 και μέχρι τότε θα υπάρξει απόφαση. Η θέση μου είναι ότι σέβομαι την απόφαση του ΣτΕ, αλλά αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν απολυθεί για να πάρουν τις θέσεις τους άνθρωποι που πιστεύουν στην επιστήμη και θα μπορούν να προσφέρουν. Αυτό, όμως, είναι μια προσωπική θέση και σεβόμαστε τι είπε το ΣτΕ».

Exit mobile version