Παραβιάζεται το Ελληνικό Σύνταγμα και η διεθνής συνθήκη “Σύμβαση του ΟΒΙΕΔΟ” με την απόφαση Μητσοτάκη. (Έγγραφα – Συνέντευξη)

Τα νέα μέτρα του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του που αφορούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών και την καταβολή χρημάτων στην αντίθετη περίπτωση, έρχονται σε αντίθεση με τα έγγραφα που έχει υπογράψει η Ελληνική Κυβέρνηση σύμφωνα με τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του ατόμου σε σχέση με τις εφαρμογές της βιολογίας και της ιατρικής, που υπογράφηκε στις 4 Απριλίου 1997 στο Οviedo της Ισπανίας. (Νόµος 2619/1998)

Στο ραδιόφωνο του Odysseia.gr και στην εκπομπή “Στην Πολιτική” ο πρώην Υπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών και πρόεδρος του κόμματος “Ενώνω”, κ. Νίκος Μαυραγάνης έδωσε συνέντευξη στην οποία εξηγεί τους τρόπους που η κυβέρνηση καταπατάει το Σύνταγμα και τη Σύμβαση του Οβιέδο που η ίδια υπέγραψε και τι συμβαίνει με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για πολίτες άνω των 60 χρόνων και την καταβολή του ποσού που τους ζητείται. «Καλώ τον πρωθυπουργό σε παραίτηση!»

Σας παραθέτουμε άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος καθώς και τη Σύμβαση του Οβιέδο:

Σύμφωνα με το σύνταγμα της Ελλάδος και το άρθρο 28 παράγραφος 1, η σύμβαση του Οβιέδο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύει από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου.

Στη σύμβαση του Οβιέδο (Σύμβαση για τα Ανθρώπινα ∆ικαιώματα και τη Βιοϊατρική) κάποια από τα πιο σημαντικά άρθρα που αναφέρονται στο δικαίωμα του πολίτη να ορίζει το σώμα του και κάθε ιατρική πράξη πάνω σε αυτό είναι τα εξής:

Άρθρο 2: Το προβάδισμα του ανθρωπίνου όντος
Τα συμφέροντα και η ευημερία του ανθρώπινου όντος θα υπερισχύουν έναντι μόνου του κοινωνικού συμφέροντος ή της επιστήμης.

Με απλά λόγια σημαίνει ότι αν αν υπάρχει κάτι άλλο που προστατεύει τη δημόσια υγεία (π.χ. φάρμακα) τότε δεν μπορείς να κάνεις έρευνα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ: Συναίνεση

Άρθρο 5: Γενικός κανόνας

Επέμβαση σε θέματα υγείας µμπορεί να υπάρξει µμόνον αφού το ενδιαφερόμενο πρόσωπο δώσει την ελεύθερη συναίνεσή του, κατόπιν προηγούμενης σχετικής ενημέρωσής του. Το πρόσωπο αυτό θα ενημερώνεται εκ των προτέρων καταλλήλως ως προς το σκοπό και τη φύση της επέμβασης, καθώς και ως προς τα επακόλουθα και κινδύνους που αυτή συνεπάγεται.
Το ενδιαφερόμενο πρόσωπο μπορεί ελεύθερα και οποτεδήποτε να ανακαλέσει τη συναίνεση του

ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV: Ανθρώπινο γονιδίωμα

Άρθρο 13: Επεμβάσεις στο ανθρώπινο γονιδίωμα

Κάθε επέμβαση που αποσκοπεί στην τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος είναι επιτρεπτή µόνο για προληπτικούς. διαγνωστικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς και μόνον εφόσον δεν αποσκοπεί στο να εισαγάγει οποιαδήποτε τροποποίηση στο γονιδίωμα τυχόν απογόνων.

Άρθρο 16: Προστασία των προσώπων στα οποία διενεργείται η έρευνα

Επιτρέπεται η διενέργεια έρευνας επί προσώπου μόνον εφόσον συντρέχουν όλες οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
(i) ∆εν υπάρχει εναλλακτική λύση συγκρίσιμης αποτελεσματικότητας έναντι της έρευνας επί ανθρώπων.
(ii) Οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι στους οποίους θα εκτεθεί το πρόσωπο δεν είναι δυσανάλογοι προς τα πιθανά οφέλη από την έρευνα.
(iii) Το ερευνητικό πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το αρμόδιο σώμα μετά από ανεξάρτητη αξιολόγηση της επιστημονικής αξίας του, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης της σημασίας του ερευνητικού σκοπού και της μελέτης, από ομάδες ιατρών ποικίλων ειδικοτήτων, του κατά πόσον αυτό είναι ηθικώς παραδεκτό.
(iv) Τα πρόσωπα στα οποία διενεργείται η έρευνα έχουν ενημερωθεί για τα δικαιώματα και τις διασφαλίσεις που ορίζει ο νόμος για την προστασία τους.
(v) Η αναγκαία συναίνεση που προβλέπεται από το άρθρο 5 έχει δοθεί ρητά, ειδικά και είναι τεκμηριωμένη. Η συναίνεση αυτή δύναται να ανακληθεί οποτεδήποτε.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΧ: Σχέση μεταξύ της παρούσας Σύμβασης και λοιπών διατάξεων

Άρθρο 26: Περιορισμοί άσκησης δικαιωμάτων

  1. ∆εν τίθενται περιορισμοί στην άσκηση των δικαιωμάτων και προστατευτικών διατάξεων της παρούσας Σύμβασης πλην όσων ορίζονται δια νόμου και είναι αναγκαίοι σε μια δημοκρατική κοινωνία προς το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας, την πρόληψη του εγκλήματος, την προστασία της δημόσιας υγείας ή την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών των άλλων. (Μπορεί δλδ η κυβέρνηση να επιβάλει περιορισμούς εφόσον είναι απόλυτη ανάγκη)
  2. Οι κατά την προηγούμενη παράγραφο περιορισμοί δύνανται να µην εφαρμόζονται ως προς τα άρθρα 11, 13, 14, 16, 17, 19, 20 και 21.

Δείτε όλη τη Διεθνή “Σύμβαση του Οβιέδο

Symvasi-toy-Oviedo

Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα και το άρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία) καθώς επίσης και τον κανονισμό της ΕΕ ( Κανονισμός της ΕΕ 953/2021 ) τα rapid – self test και οι ιατρικές-διαγνωστικές εξετάσεις μας δείχνουν εάν έχουμε ιϊκό φορτίο και αν μπορούμε να μεταδώσουμε τον ιό ή όχι. Αυτό μας δείχνει ότι θα πρέπει να υπάρχει η ελευθερία του πολίτη αν θέλει να εμβολιαστεί ή όχι.

Ο Κανονισμός της ΕΕ: Κανονισμός της ΕΕ 953/2021

Συντάκτης Odysseia.gr

Exit mobile version