Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη»

Η «Αμυμώνη» είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες.

Ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα, είναι Ν.Π.Ι.Δ. και διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για Σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό από την Περιφέρεια Αττικής (Ν. 1111/72)  και πιστοποιημένο ως φορέας παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής ενώ πλέον επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε όλη την Ελλάδα.

Οι ωφελούμενοι μας είναι παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης (είτε ολική, είτε μερική απώλεια της όρασής τους) και πρόσθετες αναπηρίες όπως:

Έχουμε ήδη προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερες από 480 οικογένειες, παρέχοντας εκπαίδευση, θεραπεία, συμβουλευτική και στήριξη. Σήμερα παρέχουμε υπηρεσίες σε 90 άτομα από βρέφη έως ενήλικες μέχρι 45 ετών.

Στόχος μας είναι η όσο δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση του κάθε ατόμου στην καθημερινή διαβίωση.

Τα προγράμματά μας

Μέσα από το συνεχή κύκλο ανίχνευσης των αναγκών των άμεσα και έμμεσα ωφελούμενων μας, της καθιέρωσης στόχων και της επανεξέτασης τους έχουμε επί χρόνια επιτύχει την ικανοποίηση όχι μόνο των ωφελούμενων των δράσεων μας, αλλά και όλων όσοι εργάζονται ή προσφέρουν στήριξη με κάθε τρόπο στη δράση μας.

Το 2005, σε συνεργασία με το Τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνέβαλε στην καταγραφή στοιχείων για τα άτομα με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες σε πανελλαδική κλίμακα.

Το 2006 η Αμυμώνη στήριξε και συνέβαλε στην ίδρυση του Συλλόγου Γονέων παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες, στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, συνέβαλε ενεργά με εκπαίδευση, συμβουλευτική και εποπτεία για την ίδρυση του Κέντρου Ημέρας του Συλλόγου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, το 2013.

Στηρίξτε μας

Ιδιώτες:

Μέσα από την ηλεκτρονική φόρμα δωρεών μας μπορείς να επιλέξεις το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης που επιθυμείς και να ολοκληρώσεις τη δωρεά σου είτε με κατάθεση σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας, είτε με πληρωμή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Μόλις λάβουμε τη δωρεά σου, θα σου στείλουμε την απόδειξη είσπραξής της καθώς και μια ευχαριστήρια επιστολή. Κάνε μια δωρεά σήμερα.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR9301720810005081071696802
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR2601100860000008661397367
EUROBANK: GR3202601750000470200508247
ALPHA BANK: GR5801403860386002002002443

Κάθε μέρα, μέσα από τις τέσσερις δομές μας παρέχουμε εκπαίδευση, φροντίδα και υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Οι ανάγκες που προκύπτουν από τη λειτουργία των δομών μας είναι καθημερινές και συνεχείς. Κάθε ανάγκη μπορεί να καλυφθεί είτε με δωρεά του είδους που χρειαζόμαστε, είτε με δωρεά του αντίστοιχου ποσού μέσα από τη φόρμα δωρεών μας. Κάθε δωρεά που λαμβάνουμε, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη, αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αντιμετωπίζεται με τον μέγιστο σεβασμό. Δες τη λίστα εδώ

Αν θέλεις να βοηθήσεις στο έργο της Αμυμώνης και μπορείς να προσφέρεις λίγο από τον χρόνο σου, έλα κι εσύ στην ομάδα μας! Γίνε Εθελοντής.

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνεις στους φίλους σου ή στον εαυτό σου, μπορείς να επιλέξεις το e-shop των Φίλων της Αμυμώνης, στο οποίο διατίθενται τα περίτεχνα και χειροποίητα προϊόντα που δημιουργεί το Εργαστήριό μας. Κάνε τις αγορές σου από το e-shop μας.

Το Εργαστήρι της Αμυμώνης δημιουργεί τα πιο όμορφα σχέδια για τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας. Δες τη συλλογή.

Ο κουμπαράς της Αμυμώνης μπορεί να τοποθετηθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις, μυστήρια γάμου και βάπτισης και σε άλλες τελετές. Συνοδεύεται από ενημερωτικά έντυπα του φορέα και φακελάκια. Με το πέρας της αποσφράγισης παραδίδεται αναλυτική λίστα των δωρητών στην οικογένεια και απόδειξη είσπραξης μαζί με ευχαριστήρια επιστολή στον κάθε δωρητή.

Εύκολα, γρήγορα και χωρίς κανένα κόστος προς εσάς! Μέσα από τις online αγορές σου μπορείς να γίνεις ένας Ήρωας ή μια Ηρωίδα της Αμυμώνης! Κάνε την εγγραφή σου εδώ: https://youbehero.com/gr/cause/amimoni

Επιχειρήσεις:

Επικοινωνία:

Λ. Βουλιαγμένης
(πρώην Αμερικάνικη Βάση)
Τ.Θ. 73842, Τ.Κ. 16777

Τηλ: 210 9631441

Email

info@amimoni.gr

Exit mobile version