Ο Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros!

Ο ονειρικός Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας σε τελικό grand slam, επικρατώντας 3-2 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Roland Garros και πλέον θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν για ακόμα ένα ματς ονειρικός. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 σετ (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) του Αλεξάντερ Ζβέρεφ σε 3,5 ώρες και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Roland Garros (Κυριακή 13/6), όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος πραγματοποίησε μία εξαιρετική και μεστή εμφάνιση, γύρισε και κατέκτησε το δεύτερο σετ από το 3-0 στο 6-3 και μπορεί στη συνέχεια να κουράστηκε και να έχασε 2 σετ, όμως στο τέλος ήταν αυτός που πανηγύρισε μία ιστορική στιγμή. Ο 22χρονος έγινε ο πρώτος Έλληνας που φτάνει σε τελικό grand slam, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή σεζόν του στο χώμα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Στέφανος ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο σετ, έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του και βρέθηκε από νωρίς να προηγείται με 3-0 στα γκέιμ. Ο Γερμανός έκανε αρκετά λάθη στο ξεκίνημα, δεν είχε τη συγκέντρωση που είχε ο Στέφανος και έδειξε ότι το δικό του σερβίς ήταν ευάλωτο.

Με το σερβίς του Ζβέρεφ να είναι σταθερά πάνω από τα 200 χιλιόμετρα, ο Γερμανός μείωσε σε 5-3 στα γκέιμ, με τον Στέφανο ωστόσο να μην πτοείται και να κλείνει λίγο αργότερα το πρώτο σετ με 6-3 σε 39 αγωνιστικά λεπτά.

Το ξεκίνημα του Τσιτσιπά στο δεύτερο σετ ήταν αντιστρόφως ανάλογο με αυτό του πρώτου. Ο Ζβέρεφ έκανε νωρίς το 2-0 στα γκέιμ, έσπασε το σέρβις του Τσιτσιπά και με δυνατό σερβίς από την πλευρά του έκανε γρήγορα το 3-0. Ο Στέφανος έβγαλε αντίδραση, πήρε πίσω το μπρέικ του Ζβέρεφ και παρά το πολύ ισχυρό σερβίς του Γερμανού, έφερε το σετ στα ίσα με 3-3.

Έχοντας ξεκάθαρα το μομέντουμ του αγώνα, ο Τσιτσιπάς έσπασε και πάλι το σερβίς του Ζβέρεφ και πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο σετ με 4-3. Από εκείνο το σημείο, ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ασταμάτητος και έφτασε με τεράστια ανατροπή στην κατάκτηση του δεύτερου σετ, τρέχοντας ένα σερί 6-0 στα γκέιμ.

Στο 3ο σετ ο Γερμανός ανέβασε το ρυθμό του και τα έδωσε όλα για όλα, με συνέπεια να κάνει break και να προηγηθεί με 3-1 στα γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς αξιοποίησε το σερβίς του και κρατήθηκε σε κοντινή απόσταση, αλλά το ίδιο έκανε κι ο Ζβέρεφ και με 3 σερί άσους έφτασε στο 5-3.

Στο 9ο γκέιμ ο Γερμανός διαμαρτυρήθηκε έντονα στο διαιτητή για έναν πόντο, αλλά τελικά διατήρησε την ψυχραιμία του κι έφτασε στο 6-4.

Η φόρα του Ζβέρεφ τον οδήγησε σε break από το 1ο γκέιμ του νέου σετ. Ο Τσιτσιπάς στράφηκε στην κερκίδα αναζητώντας plan b απ’ τον πατέρα του, με τον αντίπαλό του να διατηρεί το ρυθμό και να μην κινδυνεύει στο σερβίς του.

Exit mobile version