Ο ΠΟΥ και η Δημοκρατία της Κορέας υπογράφουν συμφωνία ορόσημο για την ενίσχυση της βιοπαραγωγικής ικανότητας

Ο ΠΟΥ και η Δημοκρατία της Κορέας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεννόησης για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κόμβου εκπαίδευσης στη βιοκατασκευή. Αυτό το παγκόσμιο εκπαιδευτικό κέντρο θα εξυπηρετεί όλες τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος (LMIC) για την παραγωγή βιολογικών, όπως εμβόλια, ινσουλίνη, μονοκλωνικά αντισώματα και φάρμακα για τον καρκίνο.

Η πανδημία COVID-19 τόνισε την ανάγκη επέκτασης της τοπικής και περιφερειακής παραγωγής εμβολίων και άλλων βασικών προϊόντων υγείας στα LMIC για να εξασφαλιστεί δίκαιη πρόσβαση.

Για να παρέχει στις χώρες την τεχνογνωσία για την ταχεία παραγωγή εμβολίων mRNA, ο ΠΟΥ, σε συνεργασία με εταίρους, δημιούργησε το πρόγραμμα μεταφοράς τεχνολογίας mRNA, με τα επίσημα εγκαίνια της εγκατάστασης Hub στη Νότια Αφρική τον Απρίλιο του 2023.

Αυτή η πολυμερής προσπάθεια και άλλες πρόσφατες πρωτοβουλίες τοπικής παραγωγής απαιτούν φιλόδοξες στρατηγικές ανάπτυξης εργατικού δυναμικού για την πρόσληψη, την αναβάθμιση και τη διατήρηση του προσωπικού που εργάζεται σε αυτές τις εγκαταστάσεις, με μοναδικές ικανότητες που απαιτούνται στη βιοπαραγωγή.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το κενό, ο ΠΟΥ και η Δημοκρατία της Κορέας έχουν δεσμευτεί σε κλειστή συνεργασία για περισσότερο από ένα χρόνο και τώρα επισημοποιούν τη δέσμευσή τους για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κόμβου εκπαίδευσης στη βιοκατασκευή.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτό το Μνημόνιο Κατανόησης για να ανυψώσουμε τη συνεργασία μας στο επόμενο επίπεδο και να συνεργαστούμε για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος σπουδών κατάρτισης. Ελπίζουμε ότι αυτός ο εκπαιδευτικός κόμβος παγκόσμιας κλάσης θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός ειδικευμένου εργατικού δυναμικού και θα διασφαλίσει ότι μπορούν να κατασκευαστούν ποιοτικά προϊόντα υγείας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Δρ Yukiko Nakatani, Βοηθός Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Πρόσβαση σε Φάρμακα και Προϊόντα Υγείας.

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα εθνικών εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων και προγραμμάτων που καλύπτουν όλο το φάσμα της βιολογικής παραγωγής και επεκτείνει τις δραστηριότητές της για να φιλοξενήσει περισσότερους εκπαιδευόμενους από άλλες χώρες με την κατασκευή μιας Παγκόσμιας Βιο Εκπαιδευτικής Πανεπιστημιούπολης που θα ξεκινήσει στο 2025.

«Ελπίζω ότι αυτό το Μνημόνιο Κατανόησης θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ της Δημοκρατίας της Κορέας και του ΠΟΥ για την ενίσχυση των βιοκατασκευαστικών ικανοτήτων των LMIC», δήλωσε ο κ. Hwang Seunghyun Γενικός Διευθυντής του Global Vaccine Hub Office στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας από τη Δημοκρατία της Κορέας.

Παράλληλα, ο ΠΟΥ εντείνει την ενίσχυση του ρυθμιστικού συστήματος για να διασφαλίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων υγείας. Οι ισχυρότεροι ρυθμιστικοί φορείς θα ενισχύσουν επίσης την εμπιστοσύνη στα τοπικά παραγόμενα προϊόντα και θα καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση και τη διαθεσιμότητα μη ασφαλών υποτυπωδών ή παραποιημένων φαρμάκων.

Exit mobile version