Ο γερουσιαστής Μενέντεζ πάγωσε την πρόταση Ερντογάν για αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16 από την κατοχική Τουρκία.

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενένετζ έκλεισε την πόρτα για την προτεινόμενη αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16 από την κατοχική Τουρκία.

Μιλώντας στη Διάσκεψη για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων δήλωσε ότι δεν βλέπει να γίνεται η πώληση των F-16 στην Τουρκία εκτός και αν υπάρξει μια δραματική αλλαγή που να αφορά το σύστημα S-400 που αγόρασε η Τουρκία από τη Ρωσία.

Ο κ. Μενέντεζ είπε ότι το ρωσικό σύστημα πρέπει να φύγει από την Τουρκία. Πρέπει και να συμβούν και άλλα πράγματα από την πλευρά της Τουρκίας, είπε, υπονοώντας την ανάγκη να γίνει η Τουρκία ένας καλός σύμμαχος του ΝΑΤΟ που δεν θα απειλεί τις γειτονικές χώρες.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής υπογράμμισε ότι η επίθεση γοητείας του Ταγίπ Ερντογάν δεν θα λειτουργήσει.

Σημειώνουμε ότι η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, της οποίας προεδρεύει ο κ. Μενέντεζ, έχει δικαιοδοσία για τις πωλήσεις αμερικανικών όπλων σε ξένες χώρες.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο κ. Μενέντεζ συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Αθανάσιο Έλλις, διευθυντή της αγγλόφωνης Καθημερινής στο πλαίσιο του συνεδρίου για τη Νοτιονατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Exit mobile version