Οι ΗΠΑ παραδέχονται την ευθεία εμπλοκή στον πόλεμο με την Ουκρανία!

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Sky News, ο στρατηγός Πολ Νακασόνε επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι οι ΗΠΑ «διεξήγαγαν μια σειρά από επιχειρήσεις» ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, ο στρατηγός Paul Nakasone εξήγησε επίσης πώς οι ξεχωριστές επιχειρήσεις «κυνήγι προς τα εμπρός» επέτρεπαν στις Ηνωμένες Πολιτείες να αναζητήσουν ξένους χάκερ και να εντοπίσουν τα εργαλεία τους πριν χρησιμοποιηθούν εναντίον της Αμερικής.

Μιλώντας στο Ταλίν της Εσθονίας, ο στρατηγός, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), είπε στο Sky News ότι ανησυχεί «κάθε μέρα» για τον κίνδυνο μιας ρωσικής κυβερνοεπίθεσης με στόχο τις ΗΠΑ και είπε ότι το κυνήγι Οι μελλοντικές δραστηριότητες ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος προστασίας τόσο της Αμερικής όσο και των συμμάχων.

Ο στρατηγός Nakasone επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι οι ΗΠΑ διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις hacking για την υποστήριξη της Ουκρανίας ως απάντηση στη ρωσική εισβολή.

Είπε στο Sky News: «Έχουμε πραγματοποιήσει μια σειρά από επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα, επιθετικές, αμυντικές, [και] επιχειρήσεις πληροφόρησης».

Ο στρατηγός τεσσάρων αστέρων δεν διευκρίνισε λεπτομερώς τις δραστηριότητες, αλλά εξήγησε πώς ήταν νόμιμες, διεξήχθησαν με πλήρη πολιτική εποπτεία του στρατού και μέσω της πολιτικής που αποφασίστηκε στο Υπουργείο Άμυνας.

«Η δουλειά μου είναι να παρέχω μια σειρά επιλογών στον υπουργό Άμυνας και στον πρόεδρο και έτσι αυτό κάνω», είπε. Αρνήθηκε να περιγράψει αυτές τις επιλογές.

Ωστόσο, σημείωσε πώς σε αντίθεση με τη Ρωσία , η οποία διεξάγει επιχειρήσεις πληροφόρησης ξεκινώντας με ένα ψέμα, οι ΗΠΑ στοχεύουν να πουν στρατηγικά την αλήθεια.

«Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το 2020, όταν είδαμε μια σειρά διαφορετικών proxies, στην προκειμένη περίπτωση φάρμες τρολ που άρχιζαν να αναπτύσσονται στην Αφρική», είπε.

Η Cyber ​​Command και η NSA μοιράστηκαν αυτές τις πληροφορίες με το FBI και επίσης με το CNN, παρέχοντας “έναν φακό που ξαφνικά αποκαλύπτει αυτό το είδος κακόβουλης συμπεριφοράς”.

Αυτή η στρατηγική αποκάλυψη έχει αναπτυχθεί από το 2018, πρόσθεσε ο στρατηγός Nakasone, και ενημέρωσε τη δυτική απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Είχαμε την ευκαιρία να αρχίσουμε να μιλάμε για το τι προσπαθούσαν να κάνουν ιδιαίτερα οι Ρώσοι στις ενδιάμεσες εκλογές μας. Το είδαμε ξανά το 2020, καθώς μιλήσαμε για το τι επρόκειτο να κάνουν οι Ρώσοι και οι Ιρανοί, αλλά αυτό ήταν σε μικρότερη κλίμακα .

«Η ικανότητά μας να μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες, να είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε ότι είναι ακριβείς και έγκαιρες και ότι μπορούν να γίνουν πράξη σε ευρύτερη κλίμακα ήταν πολύ, πολύ ισχυρή σε αυτήν την κρίση», είπε.

Η συναρπαστική ανθεκτικότητα της Ουκρανίας

Ο στρατηγός Nakasone διαφώνησε με τους σχολιαστές που πρότειναν ότι οι πτυχές του κυβερνοχώρου της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία είχαν ξεπεραστεί και επαίνεσε την κυβέρνηση του Κιέβου και τους υπερασπιστές για την ανθεκτικότητά τους.

“Αν ρωτούσατε τους Ουκρανούς, δεν θα έλεγαν ότι ήταν υπερβολικό. Αν ρίξετε μια ματιά στις καταστροφικές και ανατρεπτικές επιθέσεις που αντιμετώπισαν – γράφατε σχετικά με την επίθεση στην [δορυφορική εταιρεία] Viasat – αυτό είναι κάτι που συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Ο στρατηγός συνέχισε: «Και το έχουμε δει αυτό όσον αφορά την επίθεση στα δορυφορικά τους συστήματα, τις επιθέσεις με υαλοκαθαριστήρες που ήταν συνεχείς, τις ανατρεπτικές επιθέσεις κατά των κυβερνητικών διαδικασιών τους.

“Αυτό είναι το κομμάτι που νομίζω ότι μερικές φορές λείπει από το κοινό. Δεν είναι ότι δεν ήταν πολύ απασχολημένοι, ήταν απίστευτα απασχολημένοι. Και νομίζω, ξέρετε, η ανθεκτικότητά τους είναι ίσως η ιστορία που είναι πιο ενδιαφέρουσα για όλους μας».

Ανησυχία για τις ρωσικές επιθέσεις με στόχο την Αμερική

Ερωτηθείς πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος ρωσικών επιθέσεων με στόχο τις ΗΠΑ, ο στρατηγός Νακασόνε είπε: “Παραμένουμε σε επαγρύπνηση κάθε μέρα. Κάθε μέρα. Το σκέφτομαι συνέχεια”.

«Αυτός είναι ο λόγος που εργαζόμαστε με μια σειρά εταίρων για να διασφαλίσουμε ότι θα το αποτρέψουμε αυτό, όχι μόνο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και εναντίον των συμμάχων μας», πρόσθεσε.

Ο στρατηγός Nakasone είχε εκφωνήσει μια κεντρική ομιλία στο CyCon , ένα διεθνές συνέδριο για τις συγκρούσεις στον κυβερνοχώρο, που φιλοξενήθηκε από το Συνεργατικό Κέντρο Αριστείας Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ στο Ταλίν, και επαίνεσε τις συνεργασίες μεταξύ δημοκρατικών κρατών ως βασικό στρατηγικό όφελος.

Το Hunt forward – μια δραστηριότητα που αναπτύχθηκε υπό την ηγεσία του στρατηγού Nakasone – είναι μια βασική πτυχή των συνεργασιών της Διοίκησης Κυβερνοχώρου. Είναι «τόσο ισχυρό… λόγω του γεγονότος ότι βλέπουμε τους αντιπάλους μας και εκθέτουμε τα εργαλεία τους».

Ειδικοί του Cyber ​​Command έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό σε 16 άλλα έθνη όπου μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες από τα δίκτυα υπολογιστών των συμμάχων – πάντα κατόπιν συναινετικής πρόσκλησης, είπε ο στρατηγός Nakasone.

Καθοριστικής σημασίας για το πώς λειτουργεί το κυνήγι προς τα εμπρός είναι η Cyber ​​Command να μοιράζεται τη νοημοσύνη που βρίσκει με το κράτος υποδοχής.

“Εάν είστε αντίπαλος και μόλις ξοδέψατε πολλά χρήματα σε ένα εργαλείο και ελπίζετε να το χρησιμοποιήσετε εύκολα σε μια σειρά από διαφορετικές εισβολές, ξαφνικά θα βγει έξω και τώρα έχει υπογραφεί σε ένα ευρύ φάσμα των δικτύων, και ξαφνικά έχασες την ικανότητά σου να το κάνεις αυτό», είπε ο στρατηγός.

Σε μια τέτοια ανάπτυξη κυνηγιού, Αμερικανοί στρατιωτικοί ειδικοί ήταν παρόντες στην Ουκρανία πολύ κοντά στην ημερομηνία της εισβολής.

“Πήγαμε τον Δεκέμβριο του 2021 μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης του Κιέβου για να έρθουμε να κυνηγήσουμε μαζί τους. Μείναμε εκεί για μια περίοδο σχεδόν 90 ημερών”, είπε ο στρατηγός.

Ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι αυτή η ομάδα αποσύρθηκε τον Φεβρουάριο, μαζί με άλλο προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας, πριν από την εισβολή.

Το Sky News θα δημοσιεύσει ένα πλήρες χαρακτηριστικό από την αποκλειστική μας συνέντευξη τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: news.sky.com

Exit mobile version