Οίκοι ανοχής: Ανοίγουν με αυτό το πρωτόκολλο

Επαναλειτουργούν από (7/6) οι οίκοι ανοχής και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ίσχυε το 2020.

Ανοίγουν ξανά οι οίκοι ανοχής και η λειτουργία τους θα γίνει σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του 2020 και με περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται λόγω κορονοϊού.

Σε αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία), ανοιχτά παράθυρα και πόρτες (εκτός φυσικά του δωματίου συνεύρεσης), ένας πελάτη αυστηρά, ο οποίος μάλιστα θα είναι με το ρολόι στο χέρι καθώς η παροχή των υπηρεσιών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 15 λεπτά, ενώ κατά τη σεξουαλική επαφή απαγορεύεται η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο.

Οι οίκοι ανοχής θα κρατούν, επίσης, πελατολόγιο όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας, ενώ συνίσταται επίσης η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του αυστηρού lockdown, όπου απαγορευόταν η λειτουργία τους, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης πραγματοποίησε ελέγχους όπου εντόπισε σε αρκετές περιπτώσεις να λειτουργούν οίκοι ανοχής, προσφέροντας υπηρεσίες σε πελάτες.

Τι προβλέπεται αναλυτικά

Exit mobile version