Ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας στην Αθήνα

Ξεκινά ο 64ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας, με τον πήχυ να τίθεται εκ των πραγμάτων χαμηλά. Προηγήθηκε η συνάντηση εργασίας των υφυπουργών Εξωτερικών Φραγκογιάννη και Ονάλ, με τις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας να κυριαρχούν στη ατζέντα.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών: «Οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και ειδικότερα στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορέα της Τουρκίας Invest in Turkey».

Πριν μεταβεί στο Παρίσι όπου και θα συμμετάσχει στο Υπουργικό Φόρουμ για τη συνεργασία στον Ινδο-ειρηνικό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρέστη στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης, όπου είχε την ευκαιρία να θέσει ξανά στον Ουκρανό ομόλογό του το μείζον θέμα της ελληνικής κοινότητας στη Μαριούπολη, λέγοντας: «Να επιστήσω την προσοχή και του παριστάμενου Ουκρανού Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Kuleba, στα ζητήματα ασφάλειας της ελληνικής μειονότητας στην γραμμή επαφής γύρω από τη Μαριούπολη».

Στο περιθώριο του Συμβουλίου ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με τον Ζοσέπ Μπορέλ, καθώς και με τους υπουργούς Εξωτερικών του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η χειμερινή εκπαίδευση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, με έμφαση στις τεχνικές επιβίωσης.

Πηγή: ΕΡΤ

Exit mobile version