Ξεκίνησε από πολίτες η κατάθεση αγωγών κατά της Αττικής Οδού

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος Ιωάννης Καλαβρής κατέθεσε αγωγή για πελάτισσά του, η οποία εισήλθε το πρωί της Δευτέρας 24/1 στην Αττική Οδό και εγκλωβίστηκε. Κατάφερε να εξέλθει του αυτοκινητοδρόμου το πρωί της επόμενης ημέρας.

Μάλιστα, εισήλθε δύο φορές στον αυτοκινητόδρομο στην προσπάθεια να απεγκλωβιστεί και πλήρωσε και τις δύο φορές διόδια, χωρίς καμία προειδοποίηση για τις συνθήκες που επικρατούσαν.
Το ποσό που ζητάει ως αποζημίωση είναι 10.000 ευρώ, το οποίο θεωρείται εύλογο λόγω της κατάστασης του κινδύνου που βρέθηκε το άτομο αυτό και των φθορών που υπέστη σε υλικό εξοπλισμό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τα ποσά που θα ζητήσουν επαγγελματίες οδηγοί χρήστες της Αττικής Οδού που μεταφέρουν εμπορεύματα θα είναι αρκετά μεγαλύτερες.

Ολοι οι χρήστες πάντως που θα ζητήσουν αποζημιώσεις δεν θα αρκεστούν στο ποσό των 2.000 ευρώ, που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δώσει ανά εγκλωβισμένο όχημα και το ονομάζει «παροχή» και όχι «αποζημίωση».

Οι λεπτομέρειες και οι όροι αυτής της «παροχής» θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα αποτελέσουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διασπιστωθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Αττική Οδός έτσι ώστε να περιορίσει την δεδομένη ζημιά που θα υποστεί. Ηδη η εταιρεία με ανακοίνωσή της την Πέμπτη το βράδυ (27/1) θέλησε να περάσει στην αντεπίθεση και να επιρρίψει τις ευθύνες στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και στην Τροχαία. Αμέσως μετά την ανακοίνωση, απάντησε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας διαψεύδοντας την Αττική Οδό.

Η μάχη που θα δοθεί θα είναι διαρκείας και στο παιχνίδι θα μπρουν και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αποφάσεις των αγωγών που θα κατατεθούν τώρα θα βγουν καλώς εχόντων των πραγμάτων μετά το καλοκαίρι.

Πηγή: businessnews.gr

Exit mobile version