Μήνυμα Ακάρ προς την Ελλάδα: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ κανένα τετελεσμένο γεγονός ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ δήλωσε: «Θέλουμε να γίνει γνωστό ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ κανένα τετελεσμένο γεγονός ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έδωσε ξεκάθαρα μηνύματα στην Ελλάδα την ώρα που η προσοχή του κόσμου ήταν στραμμένη στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Εφιστώντας την προσοχή στις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες και ρητορική της Ελλάδας, ο υπουργός Ακάρ είπε: «Θέλουμε να γίνει γνωστό ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ κανένα τετελεσμένο γεγονός ενάντια στα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο και το υπογραμμίζουμε.

ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ συνομίλησε με ομάδα δημοσιογράφων. Ο υπουργός Ακάρ επεσήμανε ότι συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις και οι «παράνομες» ενέργειες ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα. Ο Ακάρ είπε: “Από τη μια πλευρά, είναι μετά από συμμαχίες, από την άλλη προσπαθεί για οπλισμό. Όλα αυτά είναι μάταιες προσπάθειες. Υπάρχουν μαθηματικά και μηχανική σε αυτήν την επιχείρηση. Από αυτή την άποψη, είναι άχρηστα ενάντια Τουρκία», είπε ο Ακάρ.

Ο υπουργός Ακάρ είπε, «Εξάλλου, θέλουμε να γίνει γνωστό ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ κανένα τετελεσμένο γεγονός ενάντια στα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο και το υπογραμμίζουμε με έντονους χαρακτήρες».

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ είπε: “Είμαστε γείτονες με την Ελλάδα, είμαστε σύμμαχοι. Ωστόσο, υπάρχουν κοινοί κίνδυνοι και κίνδυνοι εναντίον των δύο χωρών. Τι είναι αυτοί; Υπάρχουν πρόσφυγες, Covid, τρομοκρατία. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη αυτά τα γεγονότα και φτιάξτε τη μυθοπλασία ανάλογα. Είμαστε ειλικρινείς, διαφανείς, ανοιχτοί. Θέλουμε να καθιερώσουμε ένα σύστημα διαλόγου», είπε. Ο υπουργός Ακάρ επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν 2 συναντήσεις στην Αθήνα και 1 στην Άγκυρα στο πλαίσιο των συναντήσεων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Ο Ακάρ είπε, “Τους περιμένουμε να έρθουν στην Άγκυρα για την τέταρτη συνάντηση, τους προσκαλούμε. Θέλουμε το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα φιλίας, το λέμε κοινό και δίκαιο μοίρασμα όλου του πλούτου”.

Ο υπουργός Ακάρ, κατά μία έννοια, απάντησε στις επιχειρήσεις αντίληψης για την ασφάλεια των συνόρων. Ο υπουργός Ακάρ έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες για την ασφάλεια των συνόρων: «Τα σύνορά μας προστατεύονται στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της Δημοκρατίας όσον αφορά τον αριθμό των στρατευμάτων και τα μέτρα φυσικής προστασίας. Στο πλαίσιο των μέτρων φυσικής προστασίας, υπάρχουν τάφροι, τείχη , συρμάτινα φράχτες. Εκτός από αυτό, χτίστηκαν δρόμοι. Εξοπλίστηκαν συστήματα νυχτερινής όρασης. Μεχμέττσικ Φέρει μεγάλη ευθύνη. Το μόνο που περιμένουμε είναι σεβασμός στην προσπάθεια και τις θυσίες. Θέλουμε μόνο αυτό. Από την 1η Ιανουαρίου 1725 άτομα πιάστηκαν στο τα σύνορα πέρα ​​από όλα τα σύνορά μας με μεγάλη επιτυχία, 118.496 άνθρωποι αποτράπηκαν πριν περάσουν. 152 από αυτούς ήταν τρομοκράτες».

Πηγη: aksam.com.tr(Σε μετάφραση)

Exit mobile version