Ν. Μηταράκης: «Συμφώνησα με Πακιστάν και Μπαγκλαντές να μας στείλουν άντρες μετανάστες»

Ο κ. Μηταράκης συμφώνησε να έρθουν «νόμιμοι» μετανάστες από τις δύο ασιατικές χώρες, οι οποίοι θα πάρουν βίζα για 5 χρόνια και θα περνούν εννέα μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και τρεις μήνες στο Πακιστάν.

Όπως είπε ο υπουργός θα έρθουν στη χώρα μας άντρες, χωρίς τις οικογένειες τους και ο σκοπός είναι αυτοί να εργαστούν στα χωράφια, αλλά και στον τουρισμό και στις κατασκευές. 

«Ο στόχος μου και στο Μπαγκλαντές και στο Πακιστάν ήταν να μιλήσω με τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών και ένας στόχος ήταν η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Η χώρα μας δεν χρειάζεται μόνιμη εγκατάσταση αλλοδαπών, χρειαζόμαστε όμως εποχικούς εργαζόμενους. Η αγροτική οικονομία μας έχει ζητήσει φέτος επίσημα 144.000 εργαζόμενους για αγροτικές εργασίες και παράλληλα και στον τουρισμό και στις κατασκευές υπάρχει πρόβλημα για εργατικά χέρια», είπε αρχικά ο Ν.Μηταράκης. 

«Θέλουμε λοιπόν πολλές χώρες, όχι μόνο γι’ αυτές που αναφέρατε, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να στείλουν εποχικούς εργαζόμενους, χωρίς τις οικογένειες τους, οι οποίοι δεν θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα, θα έρθουν μόνο εάν έχουν σύμβαση με συγκεκριμένο εργοδότη. Νομοθετήσαμε πριν λίγους μήνες πενταετής άδεια αλλά για 9μηνη παραμονή ανά έτος. Αυτές οι άδειες δεν επιτρέπουν στην οικογένεια του να έρθει, δεν οδηγούν σε μόνιμη διαμονή, ούτε σε υπηκοότητα. Άρα αυτός θα έχει κάθε κίνητρο να επιτρέψει και νόμιμα να ξαναμπεί στο αεροπλάνο την επόμενη χρονιά». 

Και εμείς ρωτάμε:

-Γιατί δεν δίνουμε δουλειά σε Έλληνες πολίτες τη στιγμή που υπάρχει υψηλή ανεργία και μεγάλη ανάγκη για εργασία και μάλιστα σε αυτή τη περίοδο της ακρίβειας;

Μίλησε επίσης για πάνω από 144.000 εργαζομένους που θα έρθουν χωρίς τις οικογένειες τους και θα είναι άντρες.

– Πόσοι από αυτούς που θα έρθουν στο κράτος μας δεν θα είναι παντρεμένοι και θα προσπαθήσουν να κάνουν οικογένεια στην Ελλάδα;

Άλλωστε όπως είπε η πρόεδρος της χώρας μας και φαίνεται πως αυτή είναι και η γραμμή της Κυβέρνησης για να καλυφθεί το δημογραφικό κενό. «Η ομαλή ένταξη τους (των μεταναστών) δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας”!

Καμία όμως συζήτηση δεν γίνεται για να δοθούν οι δυνατότητες στους Έλληνες πολίτες να κάνουν οικογένεια και παιδιά. Πως άλλωστε αφού να θυμίσουμε ότι τα παιδιά είναι …τεκμήριο!

Exit mobile version