Νέα μελέτη στη Βρετανία: Αν και το εμβόλιο λειτουργεί πολύ καλά, δεν είναι 100% προστατευτικό!

1212484634

University of Oxford – Nuffield Department of Medicine

Η πανδημία COVID-19 είχε, και συνεχίζει να έχει, βαθύ αντίκτυπο σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η μελέτη στοχεύει να ανακαλύψει πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να παίρνουν τη λοίμωξη και πόσοι είναι πιθανό να είχαν τη μόλυνση, ακόμα κι αν δεν το είχαν αντιληφθεί εκείνη τη στιγμή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να εμβολιάζονται κατά του COVID-19. Αν και το εμβόλιο λειτουργεί πολύ καλά, δεν είναι 100% προστατευτικό και είναι απαραίτητο να παρακολουθείται πόσο καλά λειτουργεί στον πραγματικό κόσμο.

ΕΡΕΥΝΑ ΛΟΙΜΩΞΗΣ COVID-19

ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Επιπτώσεις του Delta στο ιικό φορτίο και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά νέων λοιμώξεων SARS-CoV-2 στο Ηνωμένο Βασίλειο

There was no evidence that effectiveness varied by dosing interval, but protection was higher among those vaccinated following a
prior infection and younger adults. With Delta, infections occurring following two vaccinations had similar peak viral burden to those in unvaccinated individuals. SARS-CoV-2 vaccination still reduces new infections, but effectiveness and attenuation of peak viral burden are reduced with Delta.

Δεν υπήρχαν στοιχεία ότι αυτή η αποτελεσματικότητα ποικίλλει ανάλογα με το διάστημα δοσολογίας, αλλά η προστασία ήταν υψηλότερη μεταξύ των εμβολιασμένων μετά από α προηγούμενη μόλυνση και νεότεροι ενήλικες. Με το Delta, λοιμώξεις που εμφανίστηκαν μετά από δύο εμβολιασμούς είχαν παρόμοια κορυφαία ιογενή επιβάρυνση για εκείνους σε μη εμβολιασμένα άτομα. Ο εμβολιασμός SARS-CoV-2 εξακολουθεί να μειώνει τις νέες λοιμώξεις, αλλά η αποτελεσματικότητα και η εξασθένηση του κορυφαίου ιικού φορτίου μειώνονται με το Delta.

Βασικά ευρήματα από τη μελέτη: 

Άλλα ευρήματα:

Συμπτώματα και θετικότητα SARS-CoV-2 στον γενικό πληθυσμό στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πηγή: https://www.ndm.ox.ac.uk/

Exit mobile version