Μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό

Με αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 48 ωρών θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες του εξωτερικού από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00. σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας. 

Συγκεκριμένα το υπουργείο αναφέρει: Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Υπενθυμίζεται ότι στον φόβο επέκτασης στην Ελλάδα της Όμικρον, λόγω Χριστουγέννων, αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας-Υπέρτασης και διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΓΝΘ “Παπαγεωργίου”, Βασίλης Κώτσης.

Ο κ. Κώτσης ανέφερε πως θεωρούσε σκόπιμο, λόγω της εξάπλωσής της στη Βρετανία, όσοι ταξιδιώτες, τουρίστες ή φοιτητές, ταξιδέψουν προς Ελλάδα την περίοδο των Χριστουγέννων να πραγματοποιούν υποχρεωτικά PCR test, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι”.

“Κυρίως θα επισκεφθούν τη χώρα μας Έλληνες που δουλεύουν στο εξωτερικό, αλλά και φοιτητές. Αυτοί θα έρθουν ούτως ή άλλως.

Οπότε, πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για τις πτήσεις εξωτερικού” προειδοποίησε ο καθηγητής, σημειώνοντας πως “υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να εξαπλωθεί τάχιστα και στη χώρα μας, αν ταξιδέψουν χωρίς PCR test.

Exit mobile version