Μπακογιάννης: Δεν θα μπω στο παιχνίδι «μπαλάκι των ευθυνών» αλλά…

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης με μια ανάρτηση του στο Instagram σχολιάζει το μπαλάκι ευθυνών από ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης, όσον αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία.

Όπως επισημαίνει, «αυτό το παιχνίδι που παίζεται από την επόμενη του «Μπάλλου» με διάφορες δηλώσεις αλληλο-επίρριψης ευθυνών, είτε σε κεντρικό, είτε σε αυτοδιοικητικο επίπεδο, μας φτηναίνει όλους και απωθεί τους πολίτες. Και καθόσον αφορά εμένα, τουλάχιστον, συνειδητά αρνούμαι να το παίξω».

Όπως εξηγεί, το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία προκλήθηκε στον Κολωνό. «Όχι επειδή δεν καθαρίσαμε τα φρεάτια, το κάναμε άλλωστε σε όλη την πόλη ακόμα και αν τυπικά αρκετά δεν ήταν στην ευθύνη μας, αλλά επειδή δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ. Η γειτονιά είναι σε εκκρεμότητα από το 1998 και ας πλημμυρίζει ξανά και ξανά και ξανά, με μια μελέτη που έμεινε στα συρτάρια γιατί εμπλέκονταν πολλοί συναρμόδιοι», προσθέτει με αιχμή.

Ο Μπακογιάννης κατηγορεί την ΕΥΔΑΠ

Την ίδια στιγμή, και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στην ΕΥΔΑΠ καθώς ακόμα δεν έχει γίνει άντληση υδάτων στον Κολωνό. 

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι της Πέμπτης η οδός Αντιγόνης στον Κολωνό, παρακείμενος πεζόδρομος και τα γειτονικά κτίρια έχουν μετατραπεί σε μία μικρή «λιμνοθάλασσα», ενώ ακόμη και μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής τα νερά παρέμεναν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσε ο δήμαρχος Αθηναίων στα μέσα ενημέρωσης η κακοκαιρία «Μπάλλος» ανέδειξε «τη διαχρονική έλλειψη μιας ουσιώδους υποδομής από την περιοχή, η οποία δεν είναι συνδεδεμένη με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ». Παράλληλα, οι ‘ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει μελέτη του 1998 που δεν υλοποιήθηκε ποτέ «λόγω της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων αλλά και την εμπλοκή πολλών και διαφορετικών φορέων όπως η ΕΥΔΑΠ, η Περιφέρεια αλλά και ο Δήμος».

Καταλήγοντας, αξιωματούχοι του Δήμου ανέφεραν ότι η έναρξη των εργασιών του εν λόγω έργου είναι προγραμματισμένη για φέτος.

Πέτσας: Ζήτησε από την Περιφέρεια Αττικής να δώσει εξηγήσεις.

Η κυβέρνηση έβαλε από χθες Παρασκευή 15/10 στο κάδρο των ευθυνών την Αυτοδιοίκηση, καθώς με δηλώσεις του υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα, στόχευσε στον γαλάζιο περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη.

«Είναι απογοητευτική η εικόνα στην Αττική σε ορισμένα σημεία και ότι για την κατάσταση στο Φάληρο, τα προβλήματα οφείλονται στα έργα. Τα φράγματα που είχαν φτιάξει οι ανάδοχοι έσπασαν και προκάλεσαν τα προβλήματα και αυτά και είναι κάτι που πρέπει να το δουν η Περιφέρεια και ο ανάδοχος. Η κατάσταση στον Κηφισό, το Μαρκόπουλο και αλλού είναι απογοητευτική», είπε ο κ. Πέτσας. «Φαντάζομαι η Περιφέρεια σε αυτά που της αναλογούν θα δώσει εξηγήσεις» δήλωσε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (Alpha 989).

Πάντως, από την πλευρά της η Περιφέρεια φαίνεται και εκείνη να νίπτει τα χείρας της. Με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εργάζεται συστηματικά, εκτελώντας ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων έχοντας θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών της Αττικής».

Exit mobile version