Μεγάλο συλλαλητήριο κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα! (Photos)

Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των μέτρων της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Σύνταγμα, έπειτα από κάλεσμα υγειονομικών και άλλων φορέων που αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά του Covid και στην αναστολή των εργασιακών σχέσεων για όσους δεν εμβολιαστούν. 

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν χιλιάδες πολίτες, που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα με πανό και συνθήματα. Αργά το απόγευμα, σημειώθηκαν επεισόδια με μολότοφ και χημικά, με την έντονη αντίδραση των ΜΑΤ απέναντι στους διαδηλωτές. 

Περί τις 20:20 ξέσπασαν τα επεισόδια, με ρίψη φωτοβολίδων προς την πλευρά των αστυνομικών, και με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης από τα ΜΑΤ. Όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια και έπειτα από την έντονη αντίδραση των αστυνομικών μόλις έγινε η ρίψη της πρώτης φωτοβολίδας, ο πολύς κόσμος διαλύθηκε και παρέμειναν μερικοί πολίτες που δέχτηκαν δακρυγόνα. 

Η αστυνομία καταδίωξε τους διαδηλωτές μέχρι το Θησείο, σε πολλά σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος και προς κάθε κατεύθυνση, ενώ σημειώθηκαν 47 προσαγωγές πολιτών. Κάποιοι από τους προσαχθέντες ήταν πολίτες που αρνήθηκαν να φύγουν από το σημείο κάνοντας καθιστική, ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως ενεργή συμμετοχή στα επεισόδια.

Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στο «πεδίο της μάχης» βρέθηκαν ακόμα πολίτες που έτρεχαν να ξεφύγουν από τα χημικά της αστυνομίας, χωρίς να συμμετέχουν στα επεισόδια. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες που παραμένουν στο Σύνταγμα εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στους αστυνομικούς σχετικά με την αντίδραση των ΜΑΤ. 

Exit mobile version