Μάγχη: 27 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στη Βρετανία.

Είκοσι επτά μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από τη βύθιση ενός σκάφους στα ανοιχτά του Καλαί την Τετάρτη, καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στη Βρετανία.

Τουλάχιστον 27 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη από τη βύθιση του σκάφους τους στα ανοιχτά του Καλαί, προσπαθώντας να φτάσουν στην Αγγλία. «Η Γαλλία δεν θα αφήσει τη Μάγχη να γίνει νεκροταφείο»,  αντέδρασε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά από αυτή την τραγωδία, ζητώντας την «άμεση ενίσχυση των πόρων του οργανισμού Frontex  στα εξωτερικά σύνορα» της ΕΕ και καλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών των χωρών που πλήττονται. από το μεταναστευτικό πρόβλημα. Μετά από αυτή την τραγωδία, η εκτελεστική εξουσία ανέβηκε στην πρώτη γραμμή και προσπάθησε να βρει μια λύση πέντε μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Διότι, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης κατά της παράνομης μετανάστευσης, είναι ένα πολύ κακό ρεκόρ: από τις 20 Νοεμβρίου, 31.500 μετανάστες έχουν εγκαταλείψει τις ακτές της Μάγχης από την αρχή του έτους.  

«Βάλτε τους Άγγλους πρόσωπο με πρόσωπο με τις ευθύνες τους»

Ο Xavier Bertrand αυξάνει επίσης τις επιθέσεις ενάντια στην αδυναμία του Emmanuel Macron με τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία αρνείται να τιμήσει την υπόσχεσή της για 62,7 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τη Γαλλία να καταπολεμήσει τη μετανάστευση. Ο πρόεδρος του Hauts-de-France θέλει επίσης να αμφισβητήσει τις συμφωνίες Touquet, οι οποίες ορίζουν συγκεκριμένα ότι τα γαλλο-βρετανικά σύνορα είναι στο Καλαί.

Exit mobile version