Κύπρος: 50 λεπτά φθηνότερα η βενζίνη. Ποιοι οι λόγοι της μεγάλης διαφοράς με την Ελλάδα

Διαμαρτύρονται οι Κύπριοι πολίτες για την ακριβή τιμή στη βενζίνη που η τιμή της έφτασε το 1,41, ανεβαίνοντας 9 σεντς από την 1η Ιανουαρίου!

Μεγάλη διαφορά υπάρχει στις τιμές των καυσίμων ανάμεσα στα δύο κράτη Ελλάδα και Κύπρο. Που οφείλετε όμως η διαφορά στη τιμή που φτάνει στα 50 λεπτά το λίτρο;

Ο εκπρόσωπος συνδέσμου Πρατηριούχων Κύπρου μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τη διαφορά των τιμών μεταξύ των δύο κρατών και μάλιστα έμεινε έκπληκτος όταν άκουσε τις αρχικές τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη!

Το κράτος της Κύπρου αγοράζει τη βενζίνη απο τα διυλιστήρια της Ελλάδας και του Ισραήλ. Όπως εδώ έτσι και η Κύπρος περιλαμβάνει στα τιμολόγιά της τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ο οποίος είναι μικρότερος από τον ειδικό φόρο της χώρας μας. Είναι το 50% της τιμής/λίτρο. Βέβαια ολα αυτά συν το ΦΠΑ που είναι 19% ενώ στην Ελλάδα στο 23%.

Αυτές είναι οι δύο διαφορές που ανεβάζουν τη διαφορά στη χρέωση των τιμολογίων.

Οι πολίτες της Κύπρου διαμαρτύρονται συνεχώς ότι οι τιμές είναι ακριβές στη βενζίνη αλλά πλέον θεωρούν οτι είναι ακριβή και η τιμή του πετρελαίου που είναι στο 1€. Δεν γνωρίζουν βέβαια την τιμή πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα μας που έχει φτάσει στο 1,20€!

Exit mobile version